Gezond & mooi

Uit de kreukels: zo krijg je het perfect gestreken overhemd

Overhemden strijken is een rotklus, maar met deze tips en tricks krijg je kreukels er in no time uit. Houd je weer tijd over voor leukere dingen!

Licht vochtig

Vernevel het overhemd met een plantenspuit om het licht vochtig te maken, dat strijkt makkelijker. Je kunt ook een vochtige theedoek op het hemd leggen en daarover strijken. Dit beschermt ook nog eens tegen verkleuringen en beschadigingen. Nog beter is een strijkijzer met stoomfunctie. Kies er een met een groot waterreservoir, dan hoef je niet steeds bij te vullen.

Stijfsel

Dit maakt je overhemden stevig en fris en beschermt tegen vuil. Doe een zakje stijfselpoeder van Crack Free (€ 3,01 per 2 zakjes van 100 g) in het bakje voor de laatste spoeling. Zet de wasmachine aan en laat centrifugeren. Je kunt ook strijkspray-versteviger gebruiken (€ 3,29 HG) voor het strijken, dan blijft je overhemd ook tijdens het dragen langer in model.

Lees ook: 6 tips voor het gebruik van droogshampoo

Zo houd je de kraag mooi in model

Hang het overhemd direct na het wassen aan een kledinghanger. Vouw de kraag meteen goed en maak de bovenste knoopjes dicht.

De beste bout

• Ga voor een strijkijzer met stoomtip. Dan komt de stoom zelfs uit het uiterste puntje en zijn plekken tussen de knopen makkelijker te strijken.

• Een (stoom)strijkijzer met keramische zool zorgt ervoor dat je in een vloeiende beweging over het overhemd glijdt, waardoor je sneller strijkt.

Lees ook: Tips om te stoppen met nagelbijten

Handig!

Een overhemd-strijkmachine heeft de vorm van een bovenlichaam. Het enige wat je hoeft te doen, is het overhemd eromheen hangen, de strijkpop doet het verdere werk.

Shop de handige producten hieronder bij Bol.com!

Een stappenplan om een overhemd te strijken, vind je in Vriendin 34

Tekst: Whitley Volger

Reageer op dit artikel