rode wijn

Bewezen: één glas wijn per dag zorgt er mogelijk voor dat je langer leeft

Volgens de Guinness World Records is de Franse zuster André op dit moment de oudste persoon ter wereld. Haar geheim? Iedere dag één glas wijn.

Wijn

Gemiddeld worden mensen zo’n 77 jaar oud. Er zijn altijd uitzonderingen, waaronder de Franse zuster André. Zij is op dit moment de oudste persoon ter wereld en is 118 (!) jaar oud. Eén van haar gewoontes is het drinken van één glas wijn per dag. Zou deze gewoonte ervoor kunnen zorgen dat je langer leeft? Er bestaat een mogelijkheid, aldus de wetenschap. Zo bevat een glas wijn, en dan vooral rode wijn, veel antioxidanten die ontstekingen verminderen en mogelijk de gezondheid van je hart verbeteren. Rode wijn is over het algemeen een gezondere keuze dan witte wijn.

Lees ook: Uit welk land komt de lekkerste wijn?

Voordelen

Het is nooit goed om te overdrijven, maar één glas rode wijn per dag zou volgens onderzoekers een aantal gezondheidsvoordelen opleveren. Zo bevat rode wijn dus veel antioxidanten, waaronder resveratrol. Dit antioxidant zou ontstekingen verminderen. Daarnaast zouden bloedklonters en hartziektes zich minder snel ontwikkelen. Tot slot zou een glas rode wijn de kans op dementie en een depressie verkleinen. Vrouwen die af en toe rode wijn drinken, zouden ook minder snel diabetes type 2 ontwikkelen. Het drinken van te veel alcohol heeft natuurlijk juist weer een heleboel nadelige gevolgen voor je gezondheid.

Lees ook: Bewezen: op je linkerzij slapen is beter voor je gezondheid (en dat zit zo)

Foto: GettyImages
Bron: Healthline.com, thelist.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.