Ontwerp Zonder Titel 2024 05 01t093157.341

De hele zomer ultragladde benen? Probeer dan déze 5 tips

Wil je deze zomer genieten van gladde benen, zonder bultjes of verdwaalde haartjes? In dit artikel delen we 5 handige tips.

1. Warm water

Ben je een beetje aan de late kant en wil je nog even snel je benen scheren? Kies er altijd voor om je huid eerst nat te maken met warm water (geen droge huid dus, want hierdoor ontstaan sneller wondjes en bultjes). Op deze manier verwijder je de haartjes het snelst omdat ze nu zachter zijn.

2. Exfoliëren

Heb je wat meer tijd? Kies er dan voor om je huid eerst te exfoliëren en dus dode huidcellen te verwijderen. Je kunt dit doen met een bodyscrub voor optimaal scheer-resultaat.

3. Scheergel

Nadat je de huid van je benen hebt geëxfolieerd, is het tijd voor de volgende stap. Breng een ruime hoeveelheid scheergel aan. De scheergeld maakt het scheren makkelijker en zorgt daarnaast voor een zachte huid.

Lees ook: 5 meest gemaakte fouten bij het scheren van schaamhaar

4. Het juiste scheermesje

Of je nu een wegwerp- of een herbruikbaar scheermesje gebruikt, kies er eentje die goed werkt voor jouw huid en die geen trekkerig gevoel veroorzaakt. Als jouw scheermesje dit wel doet, dan is deze zeker aan vervanging toe. De meeste mesjes hebben overigens tussen de 5 en 10 scheerbladen. Spoel je mesje na gebruik ook altijd even af. Benen scheren doe je tegen de haarrichting in. Begin daarom bij je enkel en scheer dan van onder naar boven.

5. Insmeren

Na het scheren kunnen je benen wat droog aanvoelen. Kies daarom voor een fijne lotion om je benen mee in te smeren. Zo’n lotion werkt hydraterend en je benen zullen hierdoor nog meer gaan stralen. Zo ben je helemaal klaar voor de zomer.

Vriendin’s favoriet

Ga voor een mooiere gladdere huid met minder huidirritaties door een safety razor te gebruiken. Geen plastic scheermesjes meer in de prullenbak en bespaar veel geld! Een safety razor geeft één van de gladste scheerresultaten. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Dít zijn de meest gemaakte fouten tijdens het scheren

Foto: GettyImages
Bron: Purplle.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.