Ontwerp Zonder Titel 2022 07 28t095218.102

Dít zijn de meest gemaakte fouten tijdens het scheren

Veel vrouwen gebruiken nog altijd een scheermesje voor gladde benen en dito oksels en schaamstreek. Dít zijn de meest gemaakte fouten.

Voorbereiding

Je wil nog even snel je benen scheren in de douche voordat je naar je werk vertrekt, maar voor je het weet creëer je een bloedbad. Herkenbaar? Het is belangrijk dat je benen gehydrateerd zijn voordat je gaat scheren. Hierdoor worden de haartjes zachter en kun je veel makkelijker met je mesje verwijderen. Bewaar het scheren daarom tijdens het douchen tot het laatste moment. Wat ook wel eens vergeten wordt, is het kiezen van het juiste scheermesje. Alle scheermesjes beloven natuurlijk hetzelfde, maar er zit wel degelijk verschil tussen de verschillende soorten. Als je een gevoelige huid hebt, zul je een speciaal scheermesje moeten hebben en niet een standaard drogisterij-mesje. Wil je je benen vooral snel en goed scheren? Kies dan voor een mesje waar al wat moisture vulling in verwerkt is. Zo heb je in een mum van tijd gladde benen. Flexibele mesjes kunnen weer handig zijn voor het scheren van moeilijk bereikbare plekken.

Lees ook: Dankzij deze briljante TikTok-hack schiet je bikinibandje nooit meer los

Bikinilijn

Het is volgens experts altijd belangrijk om scheergel te gebruiken om de haartjes makkelijker weg te krijgen. Bij het scheren van je bikinizone is het verstandig om de haartjes eerst nat te maken met warm water. Hierna kun je meerdere lagen scheerschuim aanbrengen, waarna je begint met scheren. Tot slot is het belangrijk om tijdens de zomerperiode je benen goed te beschermen met een SPF. Je benen worden zo minder droog en de kans op irritaties tijdens het scheren wordt kleiner.

Lees ook: Je benen scheren zónder huidirritaties? Probeer déze tip

Foto: GettyImages
Bron: Purewow.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.