Met deze tips houd je je seksleven spannend

Deze unieke gewoonte is hét geheim van een gelukkige relatie

Een gelukkige relatie. Tja, daar heeft eigenlijk niemand hét geheim voor. Toch kan deze unieke gewoonte je relatie een boost geven.

Slechte nachtrust

Je zou het misschien niet denken, maar uit onderzoek blijkt dat apart slapen hét geheim voor een gezonde en gelukkige relatie kan zijn. Volgens Centres for Disease Control and Prevention hebben volwassenen gemiddeld zeven uur slaap nodig. Toch blijkt dat de meeste mensen maar vijf uur en 48 minuten slapen. Heb jij last van een snurkende of te hard ademende partner? Dan is apart slapen helemaal niet zo verkeerd. Behalve dat het ongezond is, kan gebrek aan goede nachtrust ook zorgen voor irritaties binnen je relatie.

Lees ook: Bewezen: je kunt beter naast je hond slapen dan naast je partner

Gelukkige relatie

Een studie uit 2016 wijst uit dat slaapproblemen en relatieproblemen vaak tegelijkertijd voorkomen. Uit een onderzoek van Benson For Beds, onder 2000 Engelse koppels, blijkt dat veel mensen ervoor kiezen om apart te slapen. 38 procent van de ondervraagden beweert dat hun relatie beter geworden is, nu ze in aparte bedden slapen. 34 procent zegt zelfs betere seks te hebben. Volgens Stephanie Romiszewski, slaapexpert bij Benson en Beds, zijn mensen helemaal niet gemaakt om rekening te houden met elkaar slaappatroon. “Als je genoeg slaap krijgt, kan ik garanderen dat je relatie verbetert. Het sombere gevoel dat zich opbouwt wanneer je een slechte nachtrust hebt, verwoesten je relatie”, aldus Jennifer Adams, schrijver van het boek Sleeping Apart Not Falling Apart.

Balans vinden

Natuurlijk heeft apart slapen ook zijn nadelen. Er is minder intimiteit en de momenten waarop je de dag doorspreekt of samen wakker wordt, zijn verdwenen. Daarom is het belangrijk om een goede balans te vinden. Plan bijvoorbeeld een ander moment waarop je intiem met elkaar bent.

Lees ook: Monique: ‘Mijn man en ik hebben al tien jaar geen seks meer’

Bron: Redonline.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen