Ontwerp Zonder Titel (24)

Over geldzaken praten met je partner: zó wordt het makkelijker

Geld is niet altijd het makkelijkste onderwerp om over te praten. Wij vertellen je hoe je het alsnog bespreekbaar maakt.

Betekenis

Soms ontstaan er discussies tussen partners over geld. Dit kan komen doordat er niet op eenzelfde manier naar geld wordt gekeken. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als er in één keer meer geld binnenkomt? Misschien wil je partner een nieuw huis of luxe spullen aanschaffen, terwijl jij het geld liever spaart voor de toekomst. Als er discussies ontstaan over de financiën, heeft dit vaak dus te maken naar de manier waarop twee mensen naar geld kijken. Deze manier komt niet overeen en op dat moment ontstaan irritaties. Terwijl jij vindt dat je partner te makkelijk geld uitgeeft, vindt jouw partner dat jij wel eens wat meer mag genieten van het leven. Hoe los je zulke situaties nou het beste op?

Lees ook: Wow: zoveel geld krijg je als je meedoet aan Expeditie Robinson

Oplossen

Jullie zullen het waarschijnlijk nooit helemaal eens worden over de wijze waarop jullie met geld omgaan. Het is belangrijk om je hier bewust van te zijn en je niet iedere keer op te winden als je partner geld uitgeeft. Je zou je eerst eens kunnen verdiepen in de beweegredenen van je partner. Wat is de reden waarom hij of zij op een bepaalde manier met geld omgaat? Misschien heeft hij of zij dit van thuis uit meegekregen. Jij kunt dan ook vertellen waarom je wat terughoudender bent met het uitgeven van geld. Probeer elkaar in ieder geval iets beter te begrijpen. Het is ook fijn om hierover in gesprek te blijven en de ander het voordeel van de twijfel te geven. Later kunnen jullie misschien ook een paar afspraken maken omtrent de financiën. Dit zijn afspraken waar jullie allebei vrede mee hebben en die voor meer rust zorgen.

Tip van de redactie

Het hulp- en werkboek Crisis. Wat te doen? sleept je door de crisis door visie, nieuwe inzichten, praktische oefeningen en humor. Met gouden tips voor wat je moet doen om je geldzaken op orde te krijgen en te houden. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: 5 slimme manieren om geld te verdienen naast je huidige baan

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.