Ontwerp Zonder Titel (22)

Volgens déze studie zou je een geheim toch vaak beter kunnen delen

Een geheim bij je dragen kan soms best zwaar zijn. Volgens een wetenschappelijke studie zou het je meer opleveren om dit toch te delen.

Geheimen

Een geheim bij je dragen kan soms ontzettend veel energie kosten. Je hebt het gevoel niet helemaal eerlijk te kunnen zijn en misschien ervaar je er zelfs fysieke klachten door. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een geheim niet met je omgeving deelt. Misschien ben je bang voor negatieve reacties en alleen al bij het idee dat je het moet delen, krijg je buikpijn. Je wilt niet dat mensen anders over je gaan denken of je zelfs misschien zullen afwijzen. Toch hoeft het delen van een geheim niet per se negatieve gevolgen te hebben.

Lees ook: Lezeressen vertellen: ‘Mijn grote kerstgeheim’

Studie

In een wetenschappelijk onderzoek moesten mensen zich inbeelden dat ze een geheim met hun omgeving moesten delen en voorspellen wat de reactie van deze mensen zou zijn. Je raadt het vast al: de voorspelling was vaak vele malen erger dan de daadwerkelijke reactie. De mensen in het onderzoek werd gevraagd om dit geheim ook daadwerkelijk te delen en hierdoor te ervaren welk gevoel dit opleverde. Over het algemeen waardeerde de omgeving juist de eerlijkheid en werden de vertellers als eerlijk en betrouwbaar gezien.

Lees ook: 5 redenen waarom mensen emotie-eten, aldus een dieetpsycholoog

Foto: GettyImages
Bron: Stylist.co.uk, https://psycnet.apa.org/doiLanding?doi=10.1037%2Fpspi0000441

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.