Ontwerp Zonder Titel 2023 07 14t181936.141

Dít is waarom je steeds dezelfde foute partners aantrekt

Trek jij keer op keer de verkeerde partner aan? Volgens de psychologie zou dit wel eens de verklaring hiervoor kunnen zijn.

Foute partner

Heb jij het gevoel dat je altijd de foute partners aantrekt? Je lijkt wel een magneet voor verkeerde types en je hebt geen idee hoe dit kan. De situaties kunnen per persoon verschillen, maar vaak is het patroon wel hetzelfde. Denk bijvoorbeeld aan iemand die steeds teruggaat naar dezelfde persoon om de relatie een paar maanden later weer te verbreken. Het kan ook zo zijn dat iemand vaak relaties start met types waarvan de omgeving al ziet dat het foute boel is niet zal gaan werken. Deze déjà vu situatie kan zeer vermoeiend zijn, maar zodra je weet waarom het gebeurt, kun je er mee aan de slag.

Lees ook: 10 belangrijke gespreksonderwerpen om met je partner te bespreken

Oorzaken

Een mogelijke oorzaak voor dit probleem is dat mensen zich vaak aangetrokken voelen tot dingen of mensen die vertrouwd voelen. Let op: een foute relatie kan ook vertrouwd voelen, ook al is het niet gezond. Misschien hadden je ouders een intense relatie waarin veel ruzies voorkwamen. Onbewust zie je dit als normaal en ervaar je dit als vertrouwd. Daarnaast kan hechtingsstijl ook een reden zijn. Vaak voelen mensen met een angstige hechtingsstijl zich aangetrokken tot mensen met een vermijdende hechtingsstijl. Je kunt al raden dat dit niet de beste combinatie is. Tot slot kan er ook sprake zijn van een spiegel-effect. Als jij onzeker bent, kun je je bijvoorbeeld aangetrokken voelen tot iemand die dit gevoel aanwakkert. Als je denkt dat een van deze verklaringen van toepassing is op jouw situatie, is het aan jou om hiermee aan de slag te gaan. Je kunt eventueel hulp zoeken om dit proces makkelijker te maken.

Tip van de redactie

Onmogelijke liefdes geeft een completer beeld dan ooit over mensen die verliefd werden op de ‘verkeerde’. Een boek over minnaars, minnaressen, bedriegers en bedrogenen. Zijn deze verhoudingen echt geheim of knijpt de echtgenoot m/v soms een oogje toe? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Durf je jezelf niet helemaal over te geven in de liefde? Dít is waarom

Foto: GettyImages
Bron: Psychologytoday.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.