Ontwerp Zonder Titel 2021 03 01t094242.907

Eet je vaak uit verveling? 4 tips om het te voorkomen

Zorgt verveling er bij jou ook voor dat je meer gaat snaaien? Wij vertellen je hoe dit gedrag ontstaat en belangrijker nog: hoe je dit gedrag stopt.

Eten uit verveling

Doordat veel mensen thuis werken, wordt er minder bewogen en is een ongezond tussendoortje binnen handbereik. Daarnaast is het ook een stuk verleidelijker om eten te bestellen, in plaats van zelf de keuken in te keuken. Waarschijnlijk heb je niet eens in de gaten hoe je voedingspatroon de afgelopen maanden (onbewust) is veranderd. Hoe verander je dit gedrag?

Lees ook: De wetenschap zegt: chaotische mensen zijn eigenlijk hartstikke slim

1. Bewustwording

Soms weet je niet eens wat je precies op een dag hebt gegeten. Dat koekje bij de koffie tijdens je online vergadering of dat handje nootjes toen je met een vriend belde. Wat helpt is het bijhouden van een dagboekje. Schrijf op wat je allemaal eet en drinkt op een dag. Zo wordt het overzichtelijk en weet je waar valkuilen liggen.

2. Eet aan tafel

Veel mensen zijn geneigd om snel nog even wat te eten. Dit doen ze terwijl de televisie aanstaat of terwijl ze het huis nog even snel opruimen. Probeer jezelf een rustmoment te gunnen. Niet alleen komen je hersenen dan even tot rust. Je zult je waarschijnlijk ook veel bewuster zijn van wat je eet. Hierdoor zul je dus ook minder snel gaan snaaien.

3. Planning

Probeer bewust boodschappen te doen. Plan wanneer je naar de winkel gaat en maak vooraf een lijstje. Hierdoor voorkom je (ongezonde) impulsaankopen. Zoek eventueel van te voren online naar wat ideeën of recepten voor gezonde snacks.

4. Water

Je hebt dit vast al eens eerder gehoord. Soms denken we honger te hebben, terwijl ons lichaam eigenlijk vraagt om water. Breng eerst in kaart hoeveel water je op dit moment op een dag drinkt. Is er ruimte voor verbetering? Probeer dan altijd een flesje water op tafel/ op je bureau te hebben. Voel je een snaaibui opkomen? Drink dan eerst een paar slokken water en kijk hoe je je dan voelt.

Lees ook: De wetenschap zegt: een ijsje als ontbijt maakt je slimmer

Foto: GettyImages
Bron: Gezondheidsnet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen