Ontwerp Zonder Titel 2020 08 27t082325.465

Dít zijn de meest gemaakte fouten bij het wassen van je bh

Om zo lang mogelijk van je bh’s te kunnen genieten, moeten ze wel de juiste verzorging krijgen. Soms kiezen we toch voor de snelle aanpak en dat is eigenlijk best wel zonde.

Dit zijn de meest voorkomende fouten bij het wassen van bh’s:

1. De snelle aanpak

Niet iedereen heeft de tijd om haar bh’s stuk voor stuk op de hand te wassen. In plaats daarvan belanden bh’s vaak in die grote wastrommel bij alle overige was. Beter is het om je bh’s in een aparte lingerie waszak te doen. Zo blijven ze beter beschermd.

Lees ook: Hierdoor blijft jouw bh wél lang mooi

2. Te vaak wassen

Soms worden bh’s te vaak gewassen, waardoor ze sneller slijten. Probeer na te gaan hoe lang je de bh hebt gedragen en of je bijvoorbeeld veel hebt gezweet. Bh’s kun je beter niet té vaak wassen. Twijfel je? Dan kun je er altijd even aan ruiken natuurlijk.

3. Te sterk wasmiddel

Vaak is het gemiddelde wasmiddel te sterk voor onze bh’s. Probeer een iets zachtere variant. Er bestaat ook wasmiddel die speciaal is samengesteld voor het wassen van lingerie.

4. Sport-bh’s verdienen ook liefde

Zodra je work-out gedaan is, gooi je de sportkleding (inclusief sport-bh) in de was. Herkenbaar? Toch is dit best wel zonde. Ook een sport-bh moet eigenlijk in zo’n aparte lingerie waszak.

5. De droger gebruiken

De droger is eigenlijk de vijand van jouw mooie lingerie. De warmte zal ervoor zorgen dat de elasticiteit uit de bh’s gaat en ze zullen sneller slijten. Probeer gewassen bh’s altijd aan de lucht te laten drogen. Heb je echt haast? Zet de droger dan op een lage temperatuur.

Lees ook: 4x waarom je eigenlijk bh-loos door het leven zou moeten gaan

Foto: GettyImages
Bron: Self.com