bh

4x waarom je eigenlijk bh-loos door het leven zou moeten gaan

Je herkent het vast wel: na een lange dag werken, is het eerste wat je doet bij thuiskomst je bh uittrekken. En dat zouden vrouwen eigenlijk veel vaker moeten doen.

Gezondheidsvoordelen

Laten we vooropstellen dat lingerie ontzettend mooi kan zijn en je als vrouw veel zelfvertrouwen kunt halen uit het dragen van een mooie bh. Daarnaast kan een bh voor vrouwen met een grote cup veel ondersteuning bieden en bepaalde klachten als rugpijn doen laten verminderen. Toch vinden vrouwen het heerlijk om na een lange dag zichzelf te ontdoen van die strakke bh en hun rondingen wat meer vrijheid te geven. Los van dit fijne gevoel, heeft het niet dragen van een bh ook een aantal gezondheidsvoordelen:

1. Spierspanning

Heb je het idee dat je hangende borsten krijgt wanneer je geen bh draagt? Het tegendeel blijkt waar. Door het dragen van een bh kunnen je borstspieren namelijk juist luier worden. Studies hebben aangetoond dat vrouwen die lange tijd geen bh dragen, uiteindelijk rondere, vollere, stevigere borsten krijgen. Wel moet je de tijd nemen om die borstspieren aan het werk te zetten.

2. Een betere circulatie

Een bh voelt niet alleen strak en vervelend, de bloedtoevoer naar de rug en borst ook nog eens erdoor belemmerd. Vooral vrouwen met een grotere buste zullen verschil merken wanneer zij geen bh dragen.

Lees ook: https://www.vriendin.nl/thuis/hoe-trek-jij-je-bh-aan-dit-zegt-het-over-je-persoonlijkheid/

3. Na een lange tijd: meer comfort

Als vrouw ben je er gewoonweg aan gewend om iedere dag, mits je de deur uitgaat, een bh te dragen. De kans is dan ook aanwezig dat je je zonder heel bekeken of kwetsbaar voelt. Toch zul je zien dat je na een tijdje juist meer comfort en vrijheid zult ervaren. Maar hier moet je je natuurlijk wel prettig bij voelen.

4. Een betere kwaliteit van de borsthuid

Een bh kan vies worden door zweet wat erin ophoopt. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat poriën van je borsthuid gaan verstoppen en huidirritaties kunnen ontstaan. Vooral als je een bh draagt tijdens het sporten, kan zweet leiden tot vervelende puistjes en bultjes.

Bron: www.wellandgood.com

Foto: GettyImages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    m
    ik moet er echt niet meer aan denken om geen bh te dragen mijn bh aan doen is smorgens het eerste wat ik doe als ik opstaa en ik doe hem echt pas uit als ik naar bed ga en geen minuut eerder
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen