insmeren zonnebrand

Déze zeven plekken vergeten we het vaakst in te smeren

Om je lichaam goed te beschermen tegen de zon, is een zonnebrandcrème met een hoge SPF een must. Wij vertellen je welke lichaamsdelen het vaakst vergeten worden tijdens het insmeren.

Huidbeschadiging

Gelukkig weten de meesten van ons hoe belangrijk een kwalitatief goede zonnebrandcrème met een hoge SPF is. Op deze manier wordt je huid beschermd tegen beschadiging door de zon. Toch zijn er een aantal plekjes op ons lichaam die we vaak over het hoofd zien, maar toch onze aandacht vragen:

1. Hoofdhuid en oren

Misschien denk je dat jouw haren je hoofdhuid voldoende beschermen tegen de zon, maar dit is niet altijd het geval. Denk aan plekjes op je hoofdhuid waar je haar wat dunner is bijvoorbeeld. Vergeet ook de topjes van je oren niet.

2. Haarlijn

Soms vergeten we onze haarlijn of bestaat de angst dat zonnebrand het haar vettig maakt. Toch is het belangrijk om deze plek goed in te smeren.

Lees ook: Zó vaak moet je je vriendinnen zien om je gezondheid op pijl te houden

3. Lippen

Denk vooral aan je onderlip. Je bovenlip wordt nog iets beschermd door je neus die voor een lichte schaduw zorgt.

4. Bovenkant van je voeten

De huid aan de bovenkant van je voeten is heel dun en dus kwetsbaar voor zonneschade. Heerlijk om je voeten na een koude winter weer in zomerse slippertjes te steken, maar vergeet ze niet te beschermen.

5. Handen

We gebruiken onze handen om ons hele lichaam in te smeren, maar soms vergeten we de handen zelf. Ook deze huid is dun en kwetsbaar en heeft bescherming nodig.

6. Nek en borst

Vaak zie je hier de eerste rimpels als je ouder wordt. Om dit te voorkomen, is een goede bescherming belangrijk.

7. Huid rondom ogen

De huid rondom onze ogen is dun en kan dus snel schade oplopen. Probeer hier dan ook voorzichtig wat crème aan te brengen. Vergeet ook niet om je ogen zelf goed te beschermen met een goede zonnebril.

Lees ook: Zó gezond zijn tomaten (en zo kun je ze het beste eten)

Foto: GettyImages
Bron: Goodhousekeeping

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.