Ontwerp Zonder Titel 2021 02 19t120935.350

De wetenschap zegt: óók honden kunnen verliefd worden (en dat zit zo)

Snuffelt jouw hond soms ook zo lang aan een andere hond? Heeft dit iets te betekenen? Volgens de wetenschap kunnen honden namelijk ook verliefd worden.

Gevoelens

Veel baasjes houden van hun hond en hebben de indruk dat dit ook wederzijds is. Naast deze band met mensen, kunnen honden ook een band opbouwen met andere honden. Volgens wetenschappers kunnen honden zelfs verliefd worden. Het moet dan wel duidelijk zijn hoe de term liefde wordt beschreven. Zo zien wetenschappers liefde als elkaar opzoeken en je gelukkig voelen als je weer met die ander samen bent. Ook beschermen en voeden ze elkaar. Eventueel krijgen honden ook nog samen puppy’s.

Lees ook: Bewezen: opa’s en oma’s die op de kleinkinderen passen, leven langer

Lady en de Vagebond

Voor de duidelijkheid: een romance, zoals tussen Lady en Vagebond, zal in werkelijkheid nooit plaatsvinden. Wel kunnen honden dus diepere connecties voelen met andere honden. Er wordt zelfs gezegd dat honden zeer monogaam zijn. Daarnaast zijn honden, op het gebied van liefde, veel directer dan mensen. Honden ruiken aan elkaar en maken snel duidelijk hoe ze over de ander denken.

Lees ook: Dit is waarom honden altijd een koude neus hebben

Foto: GettyImages
Bron: SouthernLiving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen