Ontwerp Zonder Titel 2021 02 16t102611.120

Bewezen: opa’s en oma’s die op de kleinkinderen passen, leven langer

Passen jouw ouders regelmatig een dagje op de kinderen? Dat blijkt een groot gezondheidsvoordeel met zich mee te brengen.

Opa’s en oma’s

Vaak vinden opa’s en oma’s het heel fijn om bijvoorbeeld één dagje in de week op de kleinkinderen te letten. Ook voor de kinderen heeft dit zo zijn voordelen. Onderzoekers waren benieuwd of dit oppassen effect zou hebben op de gezondheid van deze mensen. Niet alleen opa’s en oma’s werden in het onderzoek betrokken, maar ook oudere mensen die regelmatig deden oppassen (niet op eigen kleinkinderen dus).

Lees ook: Wil je afvallen én genieten? Dít dieet blijkt het beste voor je gezondheid

Langer leven

Uit het onderzoek blijkt dat opa’s en oma’s die regelmatig op hun kleinkinderen letten, minder kans hebben om vroegtijdig te overlijden. Het gaat hier om regelmatig oppassen, dus bijvoorbeeld één keer in de week. Waarom is dit zo? Onderzoekers denken dat het oppassen veel ontspanning oplevert. Tegelijkertijd zorgen de kleinkinderen ervoor dat opa en oma actief blijven. Het is wel belangrijk om opa’s en oma’s niet te overvragen. Dan kan het oppasdagje juist weer te veel stress met zich meebrengen. Ook voor oudere mensen die zelf geen kleinkinderen hebben, kan oppassen hun gezondheid doen laten verbeteren.

Lees ook: Heb jij rood haar? Dan ervaar je déze 2 gezondheidsvoordelen

Foto: GettyImages
Bron: SouthernLiving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen