chocola

De wetenschap zegt: iedere dag chocolade eten, maakt je slimmer

Ben jij ook zo verslaafd aan chocolade? Dan hebben wij goed nieuws. Iedere dag een stuk chocolade eten, maakt je namelijk slimmer.

Onderzoek

Chocolade maakt veel vrouwen (en mannen) erg gelukkig. Dit effect is bekend en inmiddels ook bewezen. Wat je nog niet wist, is dat chocolade er ook voor zorgt dat je slimmer wordt.  Je cognitieve prestaties worden namelijk beter, aldus de wetenschap. Onderzoekers uit Italië kwamen er namelijk achter dat het eten van chocolade het geheugen verbetert en visuele informatie sneller wordt verwerkt. Daarnaast bleek chocolade bij vrouwen ervoor te zorgen dat ze cognitief beter presteerden na een slapeloze nacht.

Lees ook: Wel of niet in de koelkast: zó bewaar je chocolade het beste

Met mate

Ben jij dus een drukke vrouw die soms weinig slaapt? Dan kan een stukje chocolade in de ochtend jouw een goede boost geven. Natuurlijk is het niet zo dat je direct een hele chocoladereep naar binnen moet werken. Chocolade bevat namelijk ook cafeïne en vaak veel calorieën. Toch kan een stukje pure chocolade in de ochtend dus wonderen voor je doen. Vooral als je een vergadering of belangrijke meeting op het programma hebt staan. Of omdat je het gewoonweg lekker vindt natuurlijk.

Lees ook: Waarom je soms ineens zo’n onbedwingbare trek hebt in chocolade

Foto: GettyImages
Bron: PracticalParenting.com.au