chocola

Wel of niet in de koelkast: zó bewaar je chocolade het beste

Je zou misschien denken dat je chocolade het beste in de koelkast kunt bewaren. Toch blijkt niets minder waar.

Dit is hoe je chocolade het beste kunt bewaren.

Kamertemperatuur

Het moge duidelijk zijn dat het niet slim is om je chocoladereep in een warme omgeving te bewaren. Maar te veel kou, is ook weer niet goed. Wanneer je je chocolade in de koelkast bewaart, kan het water dat erin zit gaan condenseren. Hierdoor ontstaat een wit laagje op de reep, genaamd suikerbloem. Ook kan het andere eten in de koelkast de geur van de chocolade doen veranderen.

Het beste is dan ook om je chocolade op kamertemperatuur te bewaren, tussen de 15 en 20 graden. Ga het liefst voor een donkere en droge plek.

Te warm

Is de temperatuur in de kamer meer dan twintig graden – bijvoorbeeld bij een hittegolf – dan kan de cacao gaan smelten. Wordt de chocolade vervolgens weer hard, dan kan er vetbloem ontstaan. Ook in dat geval kan er een wit laagje op de reep te zien zijn.

Om dit te voorkomen, is het goed om je chocolade licht- en luchtdicht te verpakken. Wikkel de reep in aluminiumfolie en doe ‘m in een afsluitbaar bakje of een ziplock. Bij een hittegolf kun je de chocolade wel in de koelkast bewaren, maar laat ‘m altijd eerst op temperatuur komen voor je ‘m opeet.

Bron:
Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen