date

Eerste date? 8 onderwerpen die je beter niet kunt bespreken

Heb je een date op de planning? Lees dan vooral even mee. Déze acht onderwerpen kun je beter niet bespreken.

1. Je ex

Het klinkt voor de hand liggend, maar te vaak de naam van je ex benoemen wordt over het algemeen niet zo gewaardeerd tijdens een eerste date. Dit kan namelijk een teken zijn dat je je vorige relatie nog niet helemaal hebt afgerond, waardoor je je date een beetje afschrikt.

2. Persoonlijke vragen

Probeer altijd een beetje in te schatten wat je wel en niet kunt vragen en/of zeggen tijdens een date. Als je over iemand zijn of haar persoonlijke grens gaat, kan dat soms een erg ongemakkelijke situatie opleveren. Jullie kennen elkaar immers pas net, dus doe het rustig aan. Schat van te voren in of je al kunt vragen naar vorige relaties of familiebanden.

3. Seks

Als jullie het allebei fijn en comfortabel vinden om het over seks te hebben, kun je dit onderwerp zeker bespreken. Het wordt alleen een beetje ongemakkelijk als je er te veel over praat. Daarnaast werkt het vaak beter om de tijd te nemen om elkaar op seksueel vlak te leren kennen. Er is geen enkele reden om te haasten.

Lees ook: Bewezen: het eten van chocolade verbetert je seksleven

4. Liefde verklaren

Ook al denk je dat degene tegenover je aan tafel de liefde van je leven is: probeer je in te houden en verklaar je date nog niet direct de liefde. Je kent deze persoon nog helemaal niet goed genoeg en daarnaast bestaat er een kans dat je date hier van schrikt en er geen vervolgdate meer aan vast wilt plakken.

5. Voeding

Probeer geen negatieve opmerkingen te maken over de voedingskeuzes van je date. Ook al ben jij geen voorstander van een glutenvrij of een vegetarisch dieet, laat de ander in zijn of haar waarde. Wel kun je bijvoorbeeld vragen waarom iemand voor een bepaald voedingspatroon heeft gekozen. Ook het wel of niet drinken van alcohol is iets persoonlijks en maak hier dan ook geen negatieve opmerking over.

6. Leeftijd

Je kunt altijd vragen naar iemands leeftijd, maar het is niet oké om hier een opmerking over te maken. Je bedoelt het misschien alleen maar goed (’30? Oh je ziet er veel jonger uit hoor’), je weet nooit hoe deze opmerking bij de ander overkomt.

7. Negatief

Je mag zeker aangeven dat je bijvoorbeeld niet houdt van vis of dat de geur van tomatensoep jou misselijk maakt. Alleen wordt het een ander verhaal als je je meer dan tien minuten negatief uitlaat over een bepaald onderwerp of iemand die je kent. Vaak wordt te veel negativiteit in een gesprek niet gewaardeerd als je iemand net kent.

8. Date geschiedenis

Misschien ken je de ex-geliefdes van je date (goed), maar het is beter om je hier niet te veel over uit te spreken. Ook al is het verleidelijk, laat exen vooral in het verleden. Probeer je te focussen op het heden en onderwerpen die jou vrolijk maken. Hier maak je veel meer indruk mee.

Vriendin’s favoriet

Wie flirt straalt zelfvertrouwen en plezier in het leven uit en trekt op die manier mensen aan. De flirtcoach vertelt over tal van manieren en geeft vele tips om zowel in de vriendschap als op het werk en in de liefde een echte flirt te worden. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Lindy heeft een knipperlichtrelatie: Onze beste seks is goedmaakseks

Foto: gettyImages
Bron: Purewow.com