date

Een eerste date? Zó leer je zijn/haar lichaamstaal begrijpen

Een eerste date is altijd spannend. Door op zijn of haar lichaamstaal te letten, weet je al heel snel of het goed zit tussen jullie.

Eerste date

Een eerste date is bijna altijd spannend (lees: zenuwslopend). Je laat de beste kant van jezelf zien, in de hoop dat de ander jou net zo leuk vindt als jij hem of haar vindt. Gelukkig zijn er niet altijd woorden nodig om het één en ander duidelijk te krijgen. Lichaamstaal vertelt namelijk een heleboel. Een simpele, maar directe aanwijzing, is aanraking. Een subtiele hand op je rug als jullie een restaurant binnenlopen of een haar uit je gezicht weghalen: allemaal signalen dat hij of zij je wil aanraken en jou dus aantrekkelijk vindt.

Lees ook: Top 5 beste flirt-boeken over daten en mannen versieren

Oogcontact

Naast aanraking, zijn er nog een aantal signalen die erop duiden dat jouw date interesse heeft. Als je iemand leuk vindt, wil je graag dichtbij die persoon zijn. De fysieke ruimte tussen jullie zal dus steeds kleiner worden. Vergeet ook vooral het oogcontact niet. Als iemand jou echt leuk en/of aantrekkelijk vindt zal hij of zij jou voortdurend willen aankijken. Hij of zij is niet meer bezig met de omgeving, maar heeft alleen maar aandacht voor jou. Een belangrijke tip: als jij ook interesse hebt in de ander, geef hem of haar dan ook de mogelijkheid om toenadering te zoeken. Ga niet met je armen over elkaar heen zitten en probeer zelf ook wat meer nabijheid op te zoeken.

Lees ook: Anne: ‘Mijn man flirt voortdurend met andere vrouwen’

Foto: GettyImages
Bron: Poosh.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.