Ontwerp Zonder Titel 2022 10 19t153447.034

Bewezen: chocolade verhoogt de productiviteit op de werkvloer

Chocolade heeft natuurlijk een aantal gezondheidsvoordelen, maar wist je ook dat het de productiviteit van jou en je collega’s verhoogt?

Chocolade

Donkere chocolade die meer dan 60% cacao bevat, heeft een aantal gezondheidsvoordelen. Het regelmatig eten van een stukje pure chocolade zou namelijk goed zijn voor de gezondheid van je hart, zou je bloeddruk verlagen en bevat veel gezonde mineralen (zink, magnesium en kalium bijvoorbeeld). Uit onderzoek blijkt dat donkere chocolade ook je productiviteit kan verhogen. Chocolade die minstens 60% cacao bevat, zou je aandacht en productiviteit een boost geven.

Lees ook: Bewezen: meer slaap zorgt ervoor dat je minder trek hebt in zoetigheid

Middag-dip

Veel mensen ervaren wel eens een middag-dip. In plaats van op zo’n moment naar koffie te grijpen, zou een stukje pure chocolade wonderen kunnen verrichten. Je zult merken dat je je alerter voelt en je concentratie weer toeneemt. Helaas gaat het dus wel om pure chocolade met een hoog percentage cacao, maar als je hiervan houdt, is dit dus hartstikke goed nieuws. Zo kun je jezelf en je collega’s de volgende keer trakteren op een reep pure chocolade en zullen jullie hierdoor nóg beter presteren. Daarnaast nemen stressgevoelens ook af, doordat je lichaam tijdens het eten van chocolade, endorfines aanmaakt. Deze endorfines zorgen voor een ultiem geluksgevoel.

Lees ook: Bewezen: warme chocolademelk kan zorgen voor een betere nachtrust

Foto: GettyImages
Bron: hrnews.co.uk

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.