Ontwerp Zonder Titel 2022 09 14t114443.656

Bewezen: warme chocolademelk kan zorgen voor een betere nachtrust

Koudere temperaturen vragen om warme chocolademelk. Kan dit heerlijke winterse drankje ook je nachtrust verbeteren? Zó zit het.

Warme chocolademelk

Veel mensen zijn dol op warme chocolademelk in de herfst en winter. Dit romige winterse drankje waar vaak ook nog een toef slagroom aan wordt toegevoegd, is een ware traktatie op een koude dag. Warme chocolademelk is dus erg lekker, maar is het ook goed voor je gezondheid? Kan het bijvoorbeeld bijdragen aan een betere nachtrust? Natuurlijk is een mok chocolademelk mét slagroom niet altijd de meest gezonde keuze. Er zitten veel suikers in, waardoor je dus juist meer energie krijgt voor het slapen. Wel kan een klein kopje chocolademelk er zo nu en dan voor zorgen dat je sneller in slaap valt. Dit komt vooral doordat je brein de chocolademelk linkt aan een ontspannen sfeer, waardoor je je rustiger voelt en eerder in slaap zult vallen.

Lees ook: 5 tips om de herfst fit en gezond te starten

Psychologisch

De reden waarom een kopje warme chocolademelk kan helpen bij een goede nachtrust, is dus vooral psychisch. Het warme winterse drankje zorgt ervoor dat je lichaam endorfine aanmaakt. Endorfine zorgt voor een geluksgevoel, een gevoel van tevredenheid. Dit gevoel kan er dus voor zorgen dat je sneller in slaap valt. De kans dat chocolademelk je beter laat slapen, wordt vergroot als je vroeger als kind ook vaker ’s avonds warme chocolademelk dronk voordat je naar bed ging. Het drinken van warme chocolademelk zorgt dan voor een veilig en warm gevoel.

Lees ook: Herfstweer in aantocht? Dít kun je deze week verwachten

Tip van de redactie

Heb je wel eens moeite met wakker worden? Of wil je ontspannen in slaap vallen? De nieuwe DistinQ Wake-Up Light is speciaal ontworpen om een gezond(er) slaapritme te creëren. Met de wekkerfunctie wordt het licht vóór je wektijd geleidelijk sterker; zo word je op een natuurlijke manier wakker.

Distinq Wake Up Light Wekkerradio
Bekijk bij bol.com

Foto: GettyImages
Bron: thedozyowl.co.uk