champagne

Bewezen: het drinken van champagne verbetert je huid én je geheugen

Geniet jij wel eens van een glaasje champagne? Wij vertellen je waarom deze mousserende wijn eigenlijk best wel goed voor je kan zijn.

Champagne

Champagne is een mousserende wijn die wordt geproduceerd in Noordoost-Frankrijk. Het mag alleen Champagne genoemd worden als het ook daadwerkelijk in die streek is geproduceerd. Vaak wordt de wijn gezien als een feestelijke bubbel. Ook is Champagne inmiddels een vast onderdeel van de feestdagen. Het staat gezellig en feestelijk. Uit onderzoek blijkt dat champagne helemaal niet zo slecht voor je is. Zo verbetert champagne bijvoorbeeld sommige huidtypes. Zo kan het puistjes verminderen en kan het de huid ontgiften. Dat betekent dat jij dankzij het drinken van champagne dus ook nog eens kan genieten van een mooie huid.

Lees ook: Wijn-liefhebbers, opgelet: er bestaat een adventskalender met 24 flesjes

Geheugen

Champagne bevat weinig calorieën, namelijk zo’n 95 calorieën per glas. Als je dus een beetje op de lijn let, is champagne een verstandige keuze. Daarnaast zorgt het drinken van zo’n drie glazen champagne per week ervoor dat de gezondheid van je hersenen verbetert. De kans op de ontwikkeling van dementie wordt zo kleiner. Ook is mousserende wijn, net zoals rode wijn, goed voor de gezondheid van je hart. Twee glazen champagne per dag zouden goed zijn voor je hart en de circulatie. De kans op hartziektes wordt zo minder groot.

Lees ook: Bewezen: het drinken van rode wijn gaat een verkoudheid tegen

Foto: GettyImages
Bron: Townandcountrymag.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.