rode wijn

Bewezen: het drinken van rode wijn gaat een verkoudheid tegen

Nieuw onderzoek laat zien dat een glas wijn een uitstekend middel is om een verkoudheid tegen te gaan. Wij leggen je even uit hoe dit zit.

Wijn

Het is al langer bekend dat het drinken van een glas rode wijn, vele gezondheidsvoordelen oplevert. Zo zou het de ontwikkeling van dementie tegengaan en het risico op hartproblemen verkleinen. Nu hebben wetenschappers nog een groot voordeel ontdekt. Het drinken van één à twee glazen wijn kan helpen om zo’n 200 verschillende virussen de kop in te drukken. Hoe zit dit dan precies?

Lees ook: Kun je echt verkouden worden door koud weer?

Verkoudheid

Uit het onderzoek bleek dat mensen die zo’n 14 glazen wijn per week dronken, 40% minder kans hadden op een verkoudheid, dan de mensen die niet dronken. Dit effect was het grootst bij de mensen die rode wijn dronken. De oorzaak van dit effect zou te maken hebben met de antioxidanten die in wijn zitten. Deze antioxidanten zouden vooral goed werken tegen een verkoudheid. Het antioxidant resveratrol gaat de ontstekingen in het lichaam tegen en helpt je lichaam vechten tegen allerlei vervelende virussen.

Lees ook: Bewezen: rode wijn drinken helpt om rimpels te verminderen

Foto: GettyImages
Bron: Dailymail.co.uk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.