middelste

Bewezen: het middelste kind is het meest betrouwbaar

Ben jij de middelste zus? Volgens de wetenschap ben jij dan de meest betrouwbare van de drie én ook nog een een geweldige vriend(in).

Middelste

Misschien vond je het vroeger niet altijd even leuk om het middelste kind te zijn. Je oudste zus of broer mocht alles en tegelijkertijd voelde jij je verantwoordelijk voor je jongste zus of broer. Gelukkig heeft jouw positie ook één heel groot voordeel volgens de wetenschap. Doordat er (onbewust) vaak veel aandacht naar het jongste en oudste kind van het gezin gaat, ben jij vaak wat meer gericht op de ander. Ook ben je volgens onderzoek een stuk betrouwbaarder.

Lees ook: Bewezen: mensen die vaak knoeien, zijn intelligenter

Vrijheid

Doordat de middelste kinderen vaak net wat meer vrijheid krijgen dan de anderen, zijn ze vaak wat volwassener en hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Vaak kloppen je jongere en oudere broers en/of zussen bij jou aan als er problemen zijn. Middelste kinderen blijken namelijk heel goed te zijn in het onderhouden van sociale contacten en hebben vaak een kleine groep goede vrienden om zich heen. Ook zijn ze vaak net wat meer ruimdenkend en durven ze sneller nieuwe dingen uit te proberen of een risico te nemen.

Lees ook: Bewezen: bellen met je moeder is hartstikke goed voor je gezondheid

Foto: GettyImages
Bron: Her.ie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen