airfryer

3 redenen waarom eten uit de airfryer eigenlijk best wel gezond is

Een airfryer is een stuk gezonder dan een gewone frituurpan. Wij vertellen je drie redenen waarom een airfryer best wel gezond is.

1. Minder acrylamide

Acrylamide komt voor in producten die boven de 120 graden worden verhit. Denk maar aan producten die gefrituurd worden zoals friet, chips, maar ook crackers en geroosterd brood. Dit stofje is niet goed voor je lichaam en kan er uiteindelijk toe leiden dat er ernstige ziektes ontstaan. Gelukkig wordt er bij het gebruik van een airfryer minder acrylamide aangemaakt.

Lees ook: Bewezen: warme chocolademelk maakt je gelukkiger én gezonder

2. Calorieën

Voor mensen die een beetje op de lijn letten, is de airfryer ook een goed alternatief. Er wordt namelijk veel minder olie gebruikt en hierdoor neemt het calorie aantal dus drastisch af.

3. Minder toxische stoffen

Als olie wordt hergebruikt om te frituren (dit gebeurt vaak in restaurants), zal de kwaliteit van het eten achteruitgaan. Zo zal het aantal antioxidanten afnemen en worden er meer schadelijke chemicaliën geproduceerd. Uiteindelijk kun je dan bijvoorbeeld last krijgen van een te hoge bloeddruk. Gelukkig gebeurt dit bij een airfryer niet.

Lees ook: Bewezen: het eten van (veel) pasta is hartstikke gezond

Foto: GettyImages
Bron: Health.com