Ontwerp Zonder Titel 2021 06 19t150738.347

6 lessen die films je over de liefde leren, maar niet altijd kloppen

Ja, natuurlijk kun je af en toe genieten van een zoetsappige romantische film. Toch worden er vaak niet de beste liefdesadviezen gegeven.

1. Als het echte liefde is, vergeef je de ander altijd

Dat in films veel geoorloofd is, snappen we allemaal. Vaak moet een romantische film ook op een positieve manier eindigen en worden de meest vreselijke acties achteraf altijd vergeven. In het echte leven is dit natuurlijk niet altijd de beste oplossing. Natuurlijk zul je bepaalde eigenschappen en eigenaardigheden van je partner moeten accepteren, maar je moet natuurlijk wel realistisch zijn in wat wel en niet acceptabel is in een relatie.

2. Miscommunicatie is normaal (en zelfs romantisch)

Veel romantische films hebben een soort zelfde verhaallijn. De man wordt verliefd op een vrouw en is te bang of onzeker om het haar te vertellen. Uiteindelijk vertelt hij toch gevoelens voor haar te hebben en leven ze nog lang en gelukkig. Best wel romantisch, maar niet geheel realistisch. Om een serieuze relatie op te bouwen, is goede communicatie een vereiste. Anders ga je elkaar later misschien dingen kwalijk nemen en is de basis van jullie relatie niet zoals deze zou moeten zijn. Natuurlijk kan zo’n gesprek over gevoelens confronterend en ongemakkelijk zijn, maar het levert wel heel veel op.

3. Je partner is je wederhelft

Vaak komt er in een romantische film een moment waarop er extreem romantische uitspraken worden gedaan. Een personage zegt bijvoorbeeld dat de ander zijn of haar wederhelft is en niemand anders op de wereld nodig heeft dan hem of haar. Ook wordt er soms gezegd dat hij of zij zich niet compleet voelt zonder de ander. Waarschijnlijk pink je stiekem een traantje weg tijdens deze scène, maar laat je niet voor de gek houden. De liefde is fijn en natuurlijk is jouw relatie een prioriteit, maar het is ook belangrijk om tijd vrij te maken voor je eigen hobby’s en vriendschappen.

Lees ook: De wetenschap zegt: koppels die dít elke ochtend doen, zijn gelukkiger

4. Liefde overwint alles

In romantische films lijkt de liefde vaak alles te overwinnen. Een heel mooi idee, maar helaas is dit in  de echte wereld niet altijd haalbaar. Wel doen jullie natuurlijk jullie uiterste best om de relatie te laten slagen, maar zelfs dan kan er een moment zijn dat jullie besluiten dat het op een of andere manier gewoon niet werkt.

5. Iedereen heeft één soulmate

Veel mensen geloven in een soulmate en dit is ook in veel films terug te zien. Het is heel fijn om het gevoel te hebben dat een persoon heel goed bij je past, maar er zijn (gelukkig) nog meer mensen op de wereld die óóḱ goed bij jou zouden kunnen passen. Het kan heel verdrietig zijn als een relatie wordt beëindigd, maar laat je niet wijsmaken dat alleen deze ene persoon jou gelukkig kan maken.

6. Ruzie betekent passie

Er zijn genoeg films waarin er een haat-liefde relatie tussen twee personages wordt geschetst. Er zijn veel ruzies en spanningen, maar tegelijkertijd is er passievolle seks. In een relatie heb je zeker af en toe ruzie, maar het moet natuurlijk niet zo zijn dat je jouw partner eigenlijk echt niet kunt uitstaan. Dit soort situaties kunnen in eerste instantie misschien spannend lijken, maar leveren je uiteindelijk vooral veel stress op.

Lees ook: Meen je niet: de eerste kerstfilm staat alweer op Netflix

Foto: ANP
Bron: TheEveryGirl.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen