Ontwerp Zonder Titel 2021 06 03t092951.610

De wetenschap zegt: koppels die dít elke ochtend doen, zijn gelukkiger

Een druk schema maakt het soms lastig om voldoende aandacht aan je partner te besteden. Dít blijkt volgens experts de gouden tip te zijn.

Simpel

Soms is het in een relatie moeilijk om voldoende aandacht aan elkaar te besteden. Werk, sport, hobby’s en sociale contacten lijken soms al jullie tijd op te slorpen. Natuurlijk is het normaal dat niet iedere fase van jullie relatie rozengeur en maneschijn is, maar het blijft wel belangrijk om samen voldoende tijd door te brengen. Onderzoekers lijken nu de oplossing te hebben gevonden en deze blijkt ook nog eens erg simpel te zijn.

Lees ook: Je relatie over? Zó ga je er volgens de wetenschap het beste mee om

Uit de veren

Meer tijd samen doorbrengen, blijkt geen garantie voor succes. Zo zou een half uurtje samen eerder opstaan al zorgen voor een betere relatie. In dit half uurtje kunnen jullie bijpraten, knuffelen of simpelweg samen een kop koffie drinken (als jullie niet zo’n ochtendmensen zijn bijvoorbeeld). Door samen de dag te starten, is jullie momentje samen gegarandeerd. Als je dit later op de dag plant, is de kans groter dat onverwachte situaties of bezoekjes jullie moment verstoren.

Lees ook: Nina: ‘Ik ben 33 en heb nog nooit een relatie gehad’

Foto: GettyImages
Bron: OhMyMag.co.uk