Portrait Of Adult Beautiful Woman Eating Cookie In Morning Breakfast In The Bedroom Home Or Hotel Wake Up Day With Pretty Female People Lay Down With Biscuit And Tea

5x dít gebeurt er met je lichaam als je minder toegevoegde suikers eet

Of je nu wilt afvallen of niet: minderen met suiker brengt voor iedereen voordelen met zich mee. Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je producten met toegevoegde suiker een week lang laat staan.

In samenwerking met het Diabetes Fonds

1. Je loopt minder risico op diabetes type 2

Wie veel producten met toegevoegde suikers eet, loopt meer kans om overgewicht te ontwikkelen. Hiermee neemt ook het risico op diabetes type 2 toe. Een gezonde levensstijl kan overgewicht en daarmee diabetes type 2 in veel gevallen voorkomen. Een gezond voedingspatroon helpt daarbij. Kies vaker voor gezonde, verse en onbewerkte producten en consumeer minder producten met toegevoegde suikers.

2. Je kunt makkelijker afvallen

Wist je dat 1 gram suiker gelijk staat aan 4 kilocalorieën? Vooral suikerrijke dranken, zoals frisdrank en vruchtensappen, zijn een grote boosdoener. Ze verzadigen niet, maar leveren wél veel calorieën. Door één glas frisdrank te laten staan scheelt dat al gauw 100 kcal!

Ook zitten toegevoegde suikers vooral in producten die we helemaal niet nodig hebben om gezond te blijven. Door te minderen met toegevoegde suikers ga je automatisch al gezonder eten doordat je meer vers en onbewerkt eet. Het gevolg: kilo’s kwijtraken wordt een stuk makkelijker.

3. Je hebt meer energie

Als je gaat minderen met toegevoegde suikers, dan betekent dat vaak: meer energie! Als je veel suiker eet kan het zijn dat je minder gezonde producten eet waardoor je een tekort kunt krijgen aan vezels, vitamines en mineralen. Hierdoor kun je hoofdpijn krijgen of moe worden. Ook de suikerpieken en -dalen die je krijgt wanneer je voeding met suiker eet, kosten je lijf een hoop energie. Zodra je stopt met het eten van suikerrijke producten en méér kiest voor gezonde, verse en onbewerkte producten zal je snel verschil merken. Je bloedsuikerspiegel wordt een stuk stabieler, waardoor je je fitter, energieker én vrolijker voelt.

4. Je slaapt beter

Veel mensen die minderen met suiker merken dat ze beter slapen. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je je minder vermoeid voelt, ook zal het je humeur ten goede komen.

5. Je hebt minder last van je buik

Het eten van veel suikerrijke producten kan een negatief effect hebben op je buik en darmen. De fructose (fruitsuiker) in suiker kan er namelijk voor zorgen dat je last krijgt van winderigheid, diarree of een opgeblazen gevoel. De oplossing? Minderen met suiker.

Doe mee aan de Nationale Suiker Challenge 2022

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je weleens ervaren hoe het is om een week minder toegevoegde suikers te eten? Schrijf je dan in voor de Nationale Suiker Challenge 2022. Deze vindt plaats van 13 t/m 19 juni. Deelname is helemaal gratis en vrijblijvend. Meld je aan en ontvang heerlijke recepten, inspiratie en tips voor een gezonde leefstijl. Ook kun je gratis het Suiker Challenge magazine (boordevol heerlijke recepten) downloaden.