Ontwerp Zonder Titel 2020 09 13t112037.741

3 héle goede redenen om (meer) rode wijn te drinken

Ben jij dol op een goed glas rode wijn? Dan hebben we fijn nieuws voor je. Rode wijn is namelijk heel goed voor je gezondheid.

Sirtuïne

Wie het entertainment nieuws een beetje heeft gevolgd, heeft vast de indrukwekkende transformatie van Adele voorbij zien komen. Klaarblijkelijk zou Adele het sirtfood dieet hebben gevolgd. Er zijn mensen die zweren bij dit dieet, terwijl anderen ook wat kritiekpuntjes hebben. Waar iedereen het wél over eens lijkt te zijn, is het positieve effect van rode wijn. Rode wijn bevat namelijk sirtuïne. Dit stofje stimuleert de vetverbranding en gaat verschillende ziektes tegen.

Lees ook: Wat is een ‘gezondere’ keuze: wodka of wijn?

Hier nog drie fijne voordelen aan rode wijn:

1. Goed voor het hart

Uit onderzoek blijkt dat mensen die geregeld een glaasje rode wijn drinken, 30 procent minder kans hebben op de ontwikkeling van hartziektes.

2. Vermindert de kans op kanker

Natuurlijk is te veel alcohol schadelijk voor je lichaam. Toch kan af en toe een glas rode wijn de kans op darm- en longkanker wel degelijk verkleinen.

3. Goed voor de hersenen

Rode wijn heeft een positief effect op de cognitieve functies van je brein. Daarnaast wordt de kans op ziektes als Alzheimer verkleint.

Genoeg redenen om een wijnavondje te organiseren dus. 😉

Lees ook: Waarom je wijn het beste uit een wijnglas kunt drinken

Foto: GettyImages
Bron: Sirtfooddiet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen