Susannes zus werd vermoord door haar ex: 'De dader krijgt tien jaar cel, maar ik heb levenslang'

Susannes zus werd vermoord door haar ex: ‘De dader krijgt tien jaar cel, maar ik heb levenslang’

Op 10 augustus 2015 werd Linda van der Giesen op de parkeerplaats bij haar werk door haar ex doodgeschoten. Haar zus Susanne (28) vindt het moeilijk het leven weer op te pakken. Speciaal aan Vriendin vertelt ze haar verhaal.

Op 10 augustus 2015 werd Linda van der Giesen op de parkeerplaats bij haar werk door haar ex doodgeschoten. Haar zus Susanne (28) vindt het moeilijk het leven weer op te pakken. Speciaal aan Vriendin vertelt ze haar verhaal.

Susanne: “Ik zag het op het journaal van zes uur. Kort daarvoor was mijn telefoon gegaan: de ex van mijn zus Linda, de vader van haar vierjarige zoontje. Ik had hem al jaren niet gesproken en nam nogal verbaasd op. Hij had op de radio gehoord dat er een schietpartij was geweest bij het ziekenhuis waar Linda als verpleegkundige werkte en was bang dat er iets met haar was. Ik zei dat ik het hem zou laten weten zodra ik haar had gesproken. Maar ik belde haar en kreeg geen gehoor… Ik riep mijn vader en we zetten het journaal aan. Meteen zagen we een slachtoffer liggen naast een zwarte Kia, net zo’n auto als Linda heeft. Maar dat kón toch niet? Er stonden vast meer zwarte Kia’s. Mijn vader belde de politie, ik het ziekenhuis, maar niemand kon ons meer vertellen. Ondertussen zagen we op tv een slachtoffer dat werd gereanimeerd. Vreselijke beelden. Later bleek het inderdaad om Linda te gaan. Een andere ex, met wie ze het een tijdje daarvoor, na een relatie van ongeveer een jaar had uitgemaakt, had zijn bedreigingen waargemaakt.”

'Ze vertelde me dat ze bang was, dat hij waarschijnlijk een pistool had'

Ernstig ongeluk
Het gezin Van der Giesen heeft al heel wat te verduren gehad. Anderhalf jaar na de dood van hun moeder brak er door kortsluiting brand uit in hun huis. Daarbij brandde bijna de hele bovenverdieping uit. “Gelukkig zijn we daar goed uitgekomen. Maar twee jaar later was het weer raak: opnieuw was er een ernstig auto-ongeluk, en deze keer was Linda het slachtoffer.
Niet nóg een keer, was het enige wat ik dacht.” Maar Linda overleefde het ongeluk, en bleef positief. Na maanden van revalideren, ze moest zelfs opnieuw leren lopen, leek het tij te keren: op 24-jarige leeftijd beviel Linda van een zoontje. Susanne: “Ze was zo dol op hem en hij op haar! Ik zie nog voor me hoe ze hem bleef kietelen, knuffelen en kusjes geven, tot hij het uitgierde van het lachen. Ze waren echt twee handen op één buik.”
Tot groot verdriet van Linda hield de relatie met de vader geen stand. Na de breuk bleef haar zoontje bij Linda wonen en bleef hij zijn vader ook regelmatig zien.
In de zomer van 2015 vertelde Linda Susanne dat ze door een andere ex werd bedreigd. “Ze vertelde me dat ze bang was, dat hij waarschijnlijk een pistool had en gedreigd had haar iets aan te doen. Toch bleef ze ook toen zichzelf: nuchter en vrolijk. Daardoor nam ik het misschien niet serieus genoeg. Ik zei wel dat ze goed op zichzelf moest passen en we spraken af dat ze me dagelijks zou appen dat ze oké was." 

Lees het hele verhaal van Susanne in Vriendin 26

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen