Ontwerp Zonder Titel 2020 04 23t104955.428

Naar de tandarts in de coronacrisis? Dit moet je weten

Afgelopen woensdag hebben de tandartsen en mondhygiënisten hun werkzaamheden hervat. Wel gelden er in de praktijken nu strenge maatregelen.

Protocol

De mondzorgkoepels hebben een protocol opgesteld, zodat een bezoek aan de tandarts op een “gepaste en verantwoorde” manier kan gebeuren, schrijft beroepsorganisatie KNMT.

Niet-coronapatiënten

Niet-coronapatiënten kunnen weer terecht bij de tandartsen en mondhygiënisten. Wie besmet is met COVID-19, kan alleen in een uiterst spoedgeval naar de praktijk.

Wat je kunt verwachten

Hoe een bezoekje aan de tandarts er nu uit ziet? Patiënten moeten zoveel mogelijk alleen komen en zo kort mogelijk in de wachtruimte verblijven, aldus het protocol. Hier moet eventueel een koffiezetapparaat worden uitgeschakeld en ook speelgoed en tijdschriften zullen worden weggehaald. Uiteraard moet ook hier 1,5 meter afstand worden gehouden, door bijvoorbeeld stoelen uit elkaar te plaatsen. Deze dienen regelmatig te worden schoongemaakt.

Voor het personeel geldt dat zij zich goed moeten beschermen tegen het virus door een mondkapje en beschermende kleding te dragen.

Afspraak maken

Wanneer je nu een afspraak wilt maken bij de tandarts, zullen er eerst een aantal vragen worden gesteld. Zo zal er worden nagegaan of je de afgelopen twee weken coronasymptomen hebt gehad, zoals hoesten, keelpijn, koorts en verkoudheid. Het kan voorkomen dat je niet op korte termijn in de praktijk terecht kan. Houd hier dus rekening mee. Kom alleen en desinfecteer altijd bij binnenkomst en na vertrek direct je handen.

Bron: NU.nl
Foto: Getty Images

Lees ook: naar de bioscoop in de 1,5-meter samenleving: hoe ziet dat eruit?


Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Nu we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, kun je Vriendin ook digitaal lezen. Bestel ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen