Naar de bioscoop in de 1,5-meter samenleving: hoe ziet dat eruit?

Mochten de Nederlandse bioscopen na 20 mei weer groen licht krijgen, dan zit een bezoekje zoals we dat gewend zijn er voorlopig nog niet in.

70-75 procent minder bezoekers

In het ‘conceptprotocol anderhalve meter’ dat bioscopen en filmhuizen bij de overheid hebben ingediend, staat dat de theaters 70 tot 75 procent minder bezoekers zullen toelaten in de zalen. Dat laat de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) weten aan BNR.

Direct weg

Ook mogen de bezoekers pas kort voor aanvang van de film de zaal binnen en na afloop direct weg. De programmering zal worden aangepast, zodat bezoekers niet tegelijkertijd uit verschillende zalen komen.

Waarschijnlijk mogen in een zaal maximaal 100 mensen zitten, op 1,5 meter afstand. Dit komt neer op drie stoeltjes afstand per rij en niet direct voor- of achter elkaar zitten. Er is hierbij een uitzondering voor mensen uit hetzelfde huishouden.

Nieuwe films?

Daarnaast is duidelijk dat de bioscopen – indien zij 20 mei weer opengaan – voorlopig geen nieuwe Hollywoodproducties kunnen vertonen. Alle premières van grote namen zoals James Bond zijn verschoven naar minstens eind juli.

Bron: AD, NOS

Lees ook: dit is waarom de lucht veel blauwer is dan normaal


Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Nu we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, kun je Vriendin ook digitaal lezen. Bestel ‘m hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.