Placeholder

Single SuperMom en koningin Máxima in gesprek met single moeders

Vandaag is het Internationale Vrouwendag en Stichting Single SuperMom lanceerde daarom vanochtend empowerment trainingen voor alleenstaande moeders. Koningin Máxima opende vandaag officieel de trainingen in het Rosarium te Amsterdam.

Vandaag is het Internationale Vrouwendag en Stichting Single SuperMom lanceerde daarom vanochtend empowerment trainingen voor alleenstaande moeders. Koningin Máxima opende vandaag officieel de trainingen in het Rosarium te Amsterdam.

Nederland telt meer dan een half miljoen eenoudergezinnen, waarvan veel vrouwen met kinderen. Stichting Single SuperMom heeft als doel de zelfredzaamheid en economische positie van deze mama’s te vergroten. Zo krijgen ze bijvoorbeeld begeleiding in opvoeden, werk vinden of hulp bij het verwerken van het verdriet. 

Paneldiscussies
Webredacteur Myra was aanwezig op dit evenement en luisterde mee naar de gesprekken die vandaag werden gevoerd. Aan tafel zaten vier alleenstaande jonge moeders die hun verhaal vertelden aan koningin Máxima en vragen kregen van Wendy van Dijk. Er werd gesproken over studie, geldzaken en opvoeding. Volgens Wendy van Dijk is het belangrijk een netwerk op te bouwen en biedt Super SingleMom die mogelijkheid. Zo kunnen alleenstaande moeders carrière maken. Ook denkt ze dat de moeders juist behoefte hebben aan volwassene gesprekken zodat ze onderling ervaringen met elkaar kunnen delen. Máxima was erg geïnteresseerd in de persoonlijke verhalen en de dromen die de single moeders nog wilden waarmaken. Een alleenstaande moeder benadrukte aan het einde van het gesprek nog even dat de kinderen uiteindelijk het allerbelangrijkst zijn en dat ze haar toekomst succesvol in wil vullen, zodat haar kleine dit ook leert. "Uiteindelijk zul je je toch werk moeten hebben om je oppas te kunnen betalen, maar moet je ook weer oppas hebben om te kunnen werken", vertelt een alleenstaande moeder.

Facebookgroep
Op het evenement zelf waren al veel Single SuperMoms aanwezig, maar op Facebook bereikt de stichting nog veel meer alleenstaande moeders. Ze bestaan nog maar een jaar, maar hebben nu al 95 duizend moeders in hun netwerk en al 2700 leden in de besloten Facebookgroep. In die groep delen vrouwen hun verdriet en vriendschap. Ook bieden ze elkaar hulp. Vrouwen bespreken problemen die zich voordoen met hun ex, de opvoeding en de financiële situatie. Hierdoor zijn al mooie vriendschappen ontstaan en is er een netwerk opgebouwd waar alleenstaande moeders echt wat aan hebben.

Meer lezen over Single SuperMom? Neem een kijkje op de website