Geen categorie

Proefdiervrije make-up

Goed nieuws voor alle dierenliefhebbers! De Europese Unie wil vanaf 11 maart 2013 ervoor zorgen dat alle make-up in de EU proefdiervrij is. Er mag niet meer op dieren getest worden en producten waarbij dat wel is gebeurd, mogen niet verkocht worden in de EU.

In Nederland geldt er al sinds 1997 een verbod op dierproeven voor cosmetica. Pas in 2004 is dit verbod gaan gelden voor heel Europa. Nu wil de EU dat ook de producten die buiten Europa zijn getest met behulp van dierproeven, binnen Europa worden verboden. Er is helaas nog wel een discussie gaande of de Europese Unie deze deadline wel gaat halen. De EU is bang dat er problemen ontstaan in de productie van cosmetica en dat de handel benadeeld wordt.

 

Reageer op dit artikel

Koop jij al proefdiervrije make-up?

Ja, alleen maar

Jammer genoeg mogen de ingrediƫnten van dierproefvrije make-up, individueel nog wel op dieren getest worden, voordat ze in make-up verwerkt worden. Hopelijk wordt dat gat in de wet ook snel gedicht!

Ja, ik probeer het wel

Ik probeer altijd iets te kopen dat dier vrij is. Maar zo vaak koop ik toch geen make up. Ik draag het wel, maar minimaal.

Nee, ik let er nooit zo op

šŸ™ eigenlijk best zielig voor die dieren.

Ja, alleen maar

Bij The Body Shop

Ja, alleen maar

al jaren de hema is dier proefvrij yves rocher en body shop (k)

Ja, alleen maar

Ik vind dit wel belangrijk en al die rommel met te veel parfum er in ,daar kan ik heel slecht tegen met mijn gevoelige huid.

Nee, ik let er nooit zo op

Maar ik koop ook amper make up. Alleen maar mascara van de Etos. Na het douchen als mijn huid erg droog voelt smeer ik gewoon creme uit de bekende blauwe doos. Meer vind ik amper nodig. En als ik in de zon een badje neem smeer ik olijfolie tegen uitdrogen. Maar ik heb ook een licht getinte huid, die snel bruint. Heb je een erg blanke huid is olijfolie niet direct aanbevelingswaardig. Groetjes, Felice.

Nee, ik let er nooit zo op

Kent er iemand een merk ik gebruik nu make up van Max,NYC,Yvsent Laurent,Miss Sporty

Instagram