Geen categorie

Prinsjesdag

Het is alweer de derde dinsdag van september, oftewel: Prinsjesdag. Benieuwd hoe deze dag van de Gouden Koets, het koffertje en de mooie hoedjes zal verlopen? Wij zetten het een en ander voor je op een rij.

Het is de eerste Prinsjesdag waarop koning Willem-Alexander zijn troonrede voorleest met daarin de plannen van de regering voor komend jaar. Dit zal hij vanmiddag doen tussen 13.00 uur en 14.30 uur nadat hij door de Gouden Koets op het Binnenhof is afgezet. Prinses Máxima zal naast hem zitten, op de neventroon.

De aanwezige dames in de Ridderzaal zullen traditiegetrouw een hoed dragen, meestal erg opvallend. Erica Terpstra is deze traditie in 1975 gestart om Prinsjesdag wat op te fleuren.

Na de troonrede gaat minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem met het traditionele koffertje naar de Tweede Kamer om de eerste Miljoenennota van Rutte II, de toelichting op de rijksbegroting, aan te bieden. Hierna volgt een persconferentie.

Er zijn al heel wat cijfers uit de begroting bekend, omdat er zoals elk jaar het een en ander is uitgelekt. Ben jij benieuwd naar de rest van de cijfers? Of ga jij naar de Troonrede kijken omdat het de eerste is van koning Willem-Alexander? Wij zijn erg benieuwd! Laat het ons via onderstaande poll weten.

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

Ga jij naar de troonrede kijken?

Nee

Geen verlof

Nee

Ik kijk daar nooit naar dat vindt ik zonde van mijn tijd .Al die verhalen komen toch wel binnen via de media .

Instagram