Geen categorie

‘Ouder worden’: hoe moet dat eigenlijk?

Vandaag, 7 april, is het Wereld Gezondheidsdag. Omdat de mensen steeds langer leven, moeten we leren hoe we om moeten gaan met het ouder worden. Want alles is anders dan vroeger…

In de laatste eeuw is de mensheid steeds ouder geworden. Deze eeuw zullen er zelfs meer ouderen dan kinderen op de wereld leven! De Wereld Gezondheidsdag focust zich dit jaar op dit fenomeen, en wil mensen hierover na laten denken.

Het gaat er niet alleen om dát mensen ouder worden, maar het gaat er vooral om hoe mensen zo lang mogelijk actief kunnen blijven binnen de maatschappij.

Ieder jaar vindt de Wereld Gezondheidsdag plaats op 7 april, en ieder jaar staat er weer een ander thema centraal. Wil je weten wat er allemaal wordt georganiseerd? Kijk dan op de website van de World Health Day.

Reageer op dit artikel

Denk je dat de vergrijzing problematisch is/wordt?

Nee, dat denk ik niet

:inlove:

Anders, namelijk...

Als we er met z’n allen de schouders onder zetten hoeft bijna niets een probleem te zijn in de wereld…er gewoon zijn voor elkaar!!!!

Anoniem

Nee, dat denk ik niet

We maken overal zo’n probleem van dat je er bijna niet meer goed van wordt. Voor alles is een oplossing dus ook hier voor. Niks aan de hand, hoppa ertegenaan.

Instagram