Geen categorie

Morgen: Bevrijdingsdag

Het contrast tussen twee dagen kan bijna niet groter zijn. Vandaag herdenken we, hangt er een bedrukte sfeer, maar morgen vieren we de vrijheid en daar horen festivals en feesten bij. Lees waar de (gratis) festivals dit jaar zijn en wie er optreden.

Omdat het Duitse leger zich op 5 mei 1945 officieel zou hebben overgegeven, vieren we elk jaar op  deze dag Bevrijdingsdag.

Waar zijn de festivals?

Er zijn 14 grote festivals door heel het land. Je kunt daar gratis gaan kijken naar bekende en minder bekende artiesten. Dit jaar zijn de festivals in Leeuwarden, Groningen, Assen, Zwolle, Almere, Utrecht, Wageningen, Vlissingen, Roermond, Den Bosch, Haarlem, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Dit jaar zijn de ambassadeurs van de vrijheid Alain Clark, Go back to the Zoo en Nick & Simon. Zij worden morgen met een helikopter het land door gevlogen om op te treden op de 14 grote festivals.

Wie treedt waar op?

  • Alain Clark: Zwolle, Assen, Groningen, Leeuwarden en Almere.

  • Go Back to the Zoo: Rotterdam, Wageningen, Den Bosch, Amsterdam en Roermond.

  • Nick & Simon: Utrecht, Haarlem, Den Haag en Vlissingen.

Meer informatie over de festivals vind je op www.bevrijdingsfestivals.nl.

Op www.4en5mei.nl vind je meer informatie over herdenkingen en festivals.

Buiten deze festivals worden er nog veel meer grote evenementen georganiseerd. Ga op zoek wat er bij jou in de buurt te doen is!

Let op: Het Bevrijdingsfeest in Apeldoorn gaat niet door stond vandaag in de krant.

Reageer op dit artikel

Vier jij Bevrijdingsdag?

Nee.

ik heb een bruiloft, dus ik vier wat anders…..:inlove:

Nee.

is voor mij een gewone dag.

Nee.

Voor mij is het ook een gewone dag. Bovendien vind ik het allemaal te commercieel. De optredens van de artiesten zijn wel gratis…maar er zit zoveel omheen wat wel geld kost. Nee…ik ga morgen lekker andere dingen doen!

Anoniem

Nee.

Is voor mij een gewone zaterdag.

Weet ik nog niet.

meestal is het een gewone dag en soms heb ik zin om wat leuks te gaan doen zie nog wel, iedergeval is het fijn dat wij allemaal van onze vrijheid kunnen genieten!!

Nee.

voor mij een gewone dag, iedereen om me heen is werken, zelf ga ik zo mijn zaterdagklusjes doen, wel hangt de vlag buiten.

Nee.

🙁

Nee.

ik moet gewoon werken..

Instagram