Geen categorie

Mooi: openhartig gesprek tussen Sjoerd en zijn moeder

De laatste aflevering van De Laatste Downer was gisteren te zien op NPO2. In het programma onderzochten Eveline en Sjoerd wat de toekomst is van het Downsyndroom in Nederland.

 

 

Sjoerd kan veel alleen, maar heeft toch zijn hele leven hulp nodig. In de laatste aflevering bezoekt Sjoerd kinderen met een ernstige vorm van het Downsyndroom. Deze kinderen kunnen, in tegen stelling tot Sjoerd, niet veel alleen. Kijkt hij nu anders tegen het syndroom aan?

De toekomst
Een veel besproken onderwerp in het programma: hoe ziet Sjoerd zijn toekomst voor zich? Hij bespreekt dit met zijn moeder door middel van verschillende vragen. De vragen worden Sjoerd soms te veel. Wat nou als zijn moeder er straks niet meer is? 

Zijn moeder is goudeerlijk en zal er altijd voor Sjoerd zijn. Toch geeft ze aan dat ze het liefst wilt dat Sjoerd voor haar overlijdt. Zo hoeft hij het verdriet niet alleen te verwerken. Het fragment geeft je kippenvel. En laat wederom zien dat het leven met het Syndroom van Down niet makkelijk is.

Sjoerd heeft een openhartig gesprek met zijn moeder over de toekomst. Wat als zij er straks niet meer voor hem zal zijn…?

Geplaatst door Evangelische Omroep (EO) op dinsdag 5 april 2016

 

Wat zou jij doen wanneer je een kindje met het syndroom van Down zou verwachten? Of zou je de NIPT-test achterwege laten? Laat het ons hieronder weten.

Reageer op dit artikel

Instagram