Placeholder

Lees en leef mee met Red Roses

Op het forum vind je het verhaal van Red Roses. Sinds kerst vorig jaar heeft ze een groot probleem met haar netvlies. Door een fout tijdens de operatie liep ze blijvende schade op. Nu, in oktober, is het nog steeds niet in orde. Wil je haar een extra hart onder de riem steken? Doe dat dan door een reactie achter te laten onder dit artikel.

Op het forum vind je het verhaal van Red Roses. Sinds kerst vorig jaar heeft ze een groot probleem met haar netvlies. Door een fout tijdens de operatie liep ze blijvende schade op. Nu, in oktober, is het nog steeds niet in orde. Wil je haar een extra hart onder de riem steken? Doe dat dan door een reactie achter te laten onder dit artikel.

6-1-2011 Met kerst is mijn netvlies losgelaten en kort na kerst werd ik daaraan geopereerd. Tijdens die operatie is er iets fout gegaan waarna mij verteld werd dat ik er blijvend schade van zou ondervinden. Bij de controle bleek dat ik in ieder geval nog wel kon zien, wat de eventuele gevolgen zouden zijn wist nog niemand.

Ik was plaatselijk verdoofd, dus was gewoon wakker tijdens de operatie. Mij is niet om toestemming gevraagd en ook niet verteld dat er een arts in opleiding mee zou werken tijdens de operatie. Bij de operatie is het door een arts in opleiding misgegaan. De stilte nadat de fout tijdens het hechten door die arts in opleiding werd gemaakt, was heel eng. 

3-2-2011 Ik was voor controle in ziekenhuis en heb mijn vragenlijst afgevuurd. Ik kreeg daar eindelijk duidelijkheid en goed antwoord op mijn vragen. Waarom geven ze niet meteen de info dat zoiets gebeuren kan, scheelt een hele hoop frustratie en onrust! Dat geheel veranderde gezichtsveld komt door de olie die nog achter het oog zit, daardoor kan je oogsterkte met soms wel 11 veranderen, wat dus bij mij het geval is.

9-03-2011 Nou de tweede operatie is geweest. Alleen bij de controle bleek dat ik nu wel een heel groot verschil in sterkte heb, over vier weken weer terug komen en dan wordt er gekeken wanneer er weer geopereerd gaat worden. Dit alles valt mij wel heel erg tegen. Ik kan bijna niks, niet fietsen, autorijden, zwemmen, lezen gaat ook maar moeizaam en ik mag niet zwaar tillen. In mijn huis werken is lastig, want ik zie niet waar ik gebleven ben met stofzuigen etc.  en als er iemand aan de rechterkant voorbij loopt of gaat zitten, die zie ik dan niet en ik kan daar best van schrikken. Ik had gehoopt dat na de tweede operatie het weer ‘goed’ zou zijn, maar helaas.

11-03-2011 De arts schrok er zelf ook van dat mijn oog zoveel verschil had als voor de operatie. Ik loop nu zoveel mogelijk met dat oog dicht, anders heb ik een heel raar beeld.

7-4-2011 Wat kan een mens blij zijn voor een aanstaande ingreep. Met de nieuwe lens zie ik zelfs beter dan voor deze hele toestand, maar eerlijk is eerlijk, ik zal heel blij zijn als dit allemaal voorbij is.

19-4-2011 Gaat lekker hier, heb weer lichtflitsen en een donkere vlek, mag straks naar spoedarts. Hoop dat het niets ernstig is. 

Ben net terug uit ziekenhuis en het is weer mis, opnieuw een stuk netvlies losgelaten, krijg vanavond of morgen te horen wanneer er geopereerd gaat worden. De professor die erbij werd gehaald, noemde het domme pech en er zit teveel vocht om te laseren, dus gaat het hele circus weer opnieuw beginnen.

22-4-2011 De operatie is gelukt! Heb nu verplichte rust terwijl ik normaal best actief ben, dus maar aan iets anders denken, voor mijn gevoel duurt het al heel lang, sinds kerst, en ik moet nog 3 maanden,
Krijg over 2 1/2 maand een kunstlens en dan is het einde in zicht.

23-4-2011 Tijdens een telefoontje vanmorgen kwam ik tot de conclusie dat het nog een hele tijd gaat duren. Dat viel toch een beetje tegen, nog ruim 4 maanden te gaan. Ik snap echt wel dat het bijna vakantietijd is, maar om nog 8 weken extra te moeten wachten op een operatie die eigenlijk nog lang niet nodig was als zij hun werk maar goed hadden gedaan… Voel me belazerd. Als de chirurg zelf ook het laatste gedeelte had gedaan bij de eerste operatie was er verder niks aan de hand geweest…

5-7-2011 Heb eindelijk de kunstlens gehad, was een fluitje van een cent… Ik kan nu al beter zien als de laatste 6 maanden terwijl mijn oog nog moet genezen van deze ingreep. Of ik nog een nabehandeling krijg, zal het onderzoek uitwijzen, door het scheuren van het netvlies en het hechten daarna, is er een verdikt litteken ontstaan waardoor ik alles met kleine golfjes zie, hoogst waarschijnlijk kunnen ze er iets aan te doen.

4-9-2011 Even een korte update, heb nu ongeveer twee weken mijn nieuwe bril en om eerlijk te zijn valt het zicht tegen… Ik had gehoopt iets beter te kunnen zien met het ‘slechte’ oog maar helaas.

7-9-2011 Vandaag weer op controle geweest en de arts begon weer over de operatie (om dat vliesje weg te laten halen), maar daar heb ik echt geen zin meer in na het lezen van de info, ik loop dan veel risico en dat is juist wat ik niet wil. Heb maar twee ogen en wil daar zuinig op zijn. Hij liet me de scan zien en inderdaad zag heel duidelijk het vliesje zitten wat een ‘inham’ veroorzaakte, alleen als ik mijn goede oog dicht doe zie ik het resultaat daarvan. Maar ik kan helemaal niet alleen met het slechte oog kijken. Ik zie nog zo’n 40 % dus voelt het voor mij als dat zij willen laten zien; ‘Zie je wel dat wij alles proberen om het weer redelijk te krijgen?’ Maar dat is onmogelijk…

7-10-2011 Nu een maand later en weer vele druppels verder, 3 x 2 p/dag heb ik het gevoel dat er zo nu en dan wazige vlekjes te zien zijn en dat op die momenten mijn zicht minder is, vooral 's morgens en met fel zonlicht, dit is echt balen er zat bij de vorige controle nog meer vocht in mijn oog, daarom de druppels en dat moet er uit.

Mag/moet nog 2 maanden hiermee doorgaan en duimen dat het vocht daardoor verdwijnt, ik weet niet wat de gevolgen zijn als er geen verandering optreed, maar dat is van latere zorg…