Geen categorie

Hoi, goedemiddag, hallo!

Zeg jij mensen vaak gedag op straat? Of hoor jij bij het merendeel van de mensen dat een wildvreemde niet groet? Breng daar vandaag dan eens verandering in, want het is Nationale Begroetingsdag!

Nationale Begroetingsdag is in het leven geroepen door Sabine Rabbae, omdat zij merkte dat mensen elkaar erg weinig groeten op straat. Vooral in de grote steden kan een simpel ‘goedemiddag’ er vaak niet vanaf. Deze dag moet daar verandering in gaan brengen.

Elke eerste maandag van de maand vindt de Nationale Begroetingsdag plaats. Deelname is simpel: je zegt vijf wildvreemden gedag. Mensen op straat, in de supermarkt of in het zwembad; zeg ze gedag en draag je steentje bij op deze mooie dag!

Bron: Sp!ts

Reageer op dit artikel

Zeg jij vaak vreemden gedag?

Anoniem

Nee, nooit..

Ben niet zo spontaan.

Ja, ik vind dat wel zo aardig

Ja hoor doe ik ook .

Ja, ik vind dat wel zo aardig

Ik woon in een dorp en daar groet iedereen elkaar ok buiten het dorp trouwens.

Heel af en toe

Het is een verschil waar je woont of mensen elkaar groeten :$ Maar als ik op een zondag aan het fietsen ben, en al 50x gegroet heb, vind ik het ook wel eens best…. en dan groet ik een keertje niet, vervelend als net die mensen je wel aardig begroeten.

Ja, ik vind dat wel zo aardig

Ik woon in een dorp, dus de meeste mensen zeg ik wel gedag. Of zij mij. Maar soms zeg je het wel en houden zij hun mond, dat is ook weer een beetje genant.

Ja, ik vind dat wel zo aardig

dat is hier in groningen de gewoonte dat je iedereeen groet op straat
🙂

Heel af en toe

Sinds we onze hond hebben en buiten gaan wandelen met hem, roepen onbekende mensen goedendag. Dus we begroeten maar netjes terug. Valt me wel op, want toen we de hond nog niet hadden, zeiden mensen ook niks!?

Heel af en toe

hangt er ook van waar je bent/in amsterdam word het een beetje moeilijk om mensen gedag te zeggen.ik zie mij al lopen door de kalverstraat

Ja, ik vind dat wel zo aardig

Why not? Dit is Nederland!

Ja, ik vind dat wel zo aardig

Ja hoor, ik roep ook tegen iedereen.

Ja, ik vind dat wel zo aardig

Ik zit nogal vaak met de kinderen, met name de kleinste, in de voortuin omdat hij daar speelt en dan komt er vanalles langs, bekende en onbekende mensen, is toch normaal dat je goedendag zegt. Maar het valt me op dat je tegenwoordig in wachtkamers het mensen uit hun strot moet trekken, gebrek aan opvoeding vind ik dat.

Heel af en toe

gek als ik in de stad feits ga je zo voorbij,maar bijvoorbeeld als je aan het wandelen ben in het bos en er komen mensen langs je lopen zeg ik wel gedag

Ja, ik vind dat wel zo aardig

Ja, dat doe ik eigenlijk uit gewoonte. Ik merk dat mijn anderhalf jaar oude dochtertje het overneemt. Dat geeft mij een vrolijk gevoel.

Instagram