Geen categorie

Geen insecten meer in Starbucks-drankjes

Ga je wel eens naar Starbucks? En heb je daar de aardbeiensmoothie- of frapuccino besteld? Sinds eind maart werd er karmijn voor deze drankjes gebruikt: een stof gemaakt van geplette schildluizen…

Karmijn wordt wel vaker gebruikt om producten een roze of rode kleur te geven. Je krijgt de stof door een insect, de Zuid-Amerikaanse cochenilleluis, te vermalen.

Het gebruik van deze insecten in de koffie van Starbucks bleek niet erg in de smaak te vallen…

Vegetariërs en veganisten
Vegetariërs en veganisten die de sojamelkvariant van het aardbeiendrankje bestelden, waren not amused toen ze erachter kwamen dat er toch dierenproducten in het drankje zaten. Uiteindelijk hadden 7000 mensen een petitie ondertekend, waaruit zij lieten blijken dat Starbucks dit zo snel mogelijk moest veranderen.

Lycopeen
Het hoofd van Starbucks laat weten dat het bedrijf na uitgebreid onderzoek heeft besloten om voortaan lycopeen te gebruiken, een kleurstof uit rijpe tomaten.

Zou jij een drankje laten staan als er karmijn in zit?

Bron
Gezondheidsnet

Reageer op dit artikel

Zou jij een drankje laten staan, als er karmijn in zit?

Ja, dat denk ik wel

Ik gebruik geen dier-producten. Er zijn bovendien genoeg plantaardige vervangers.

Ja, dat denk ik wel

😮 Jazeker! Nou & of! Dat wist ik dus ook niet! Ik hoorde wel dat hun koffie “niet te drinken” was. Dat zei voor mij genoeg om SB koffie niet te drinken. Duur ook! Ik drink thuis liever m`n eigen bakkie: daar zijn geen schildluizen voor geplet & als ik een aardbeiensmoothie wil maak ik die dan ook met het sap van echte aardbeien voor de mooie rode kleur en gebruik daar dus geen geplette schildluizen of Lycopeen voor. Getverr! De ged8e alleen al. Hoe verzinnen ze `t!

Weet ik eigenlijk niet

Ik heb geen idee wat Karmijn is. Het staat ook nergens aangegeven bij Starbucks. Je gaat er vanuit dat het gewoon koffie, meld, ijs en slagroom is. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een echte Frappachino liefhebber ben en deze ook erg veel heb gedronken sinds maart. Gelukkig drink ik alleen de caramel variant! maar ik keur het allemaal niet goed. En alleen de het woord luizen al…brbrbrbrb.

Anders, namelijk...

We krijgen al genoeg rotzooi binnen! Ik kies voor een overheerlijke smootie van Herbalife, ook nog eens boordevol voedingsstoffen! Mmmmmm….

Instagram