Geen categorie

De 7 Year Itch

Na 7 jaar een relatie te hebben moet je er aan geloven: de welbekende 7 year itch. De liefde wordt minder en de kans is groter dat jij en je partner uit elkaar gaan. Maar klopt dit eigenlijk wel?

Uit onderzoek blijkt dat we helemaal niet ‘bang’ hoeven te zijn voor de 7 year itch. We moeten ons meer zorgen gaan maken als het jubileum van onze relatie de 10 bereikt.

Voor het onderzoek werden 2000 vrouwen ondervraagd. Uit de resultaten bleek dat tweederde van de huwelijken heel gelukkig beginnen, maar dat het geluk daarna daalt. De deelneemsters gaven toe dat ze na 10 jaar het ongelukkigst waren in hun relatie. Op dit punt zijn vrouwen het drukst met hun werk, het huishouden en de kinderen.

Gelukkig is het negatieve gevoel dat vrouwen hebben meestal van korte duur. 5 jaar na de ‘itch’ kibbelen vrouwen zelfs minder met hun man, zo blijkt uit het onderoek. Vrouwen die meer dan 30 jaar samen blijven met hun man, merken dat het geluksgevoel verder stijgt. Stellen komen dus uiteindelijk op een punt dat ze niet zoveel ruzie als eerst maken. Dit is volgens de onderzoekers te danken aan het feit dat de kinderen op dat moment financieel onafhankelijk zijn. 

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

Heb/had jij last van de 7 year itch?

Nee, geen last van gehad

Nee daar hebben wij geen last van gehad want wij zijn in 2015 zelfs 50 jaar getrouwd .
Van kibbelen daar groei je in je relatie naar elkaar toe dat hoort er gewoon bij .

Nee, geen last van gehad

Geen last van gehad, want vandaag zijn wij 44 jaar getrouwd, goed communiceren en elkaar vertrouwen, dan kom je een heel eind, en natuurlijk veel geven en nemen.

Nee, geen last van gehad

hoort bij de vorige nog even met poppetje.:inlove::inlove::inlove:

Nee, geen last van gehad

last van heel andere kriebels

Nee, we hebben ons 7e jubileum nog niet gehaald

Maar we gaan er voor…:D

Instagram