Geen categorie

Corendon Foundation reikt Vriendschapsprijs 2015 uit

De Corendon Foundation vindt de relatie tussen Turkije en Nederland belangrijk. Daarom heeft Corendon in 2013 de Vriendschapsprijs Nederland – Turkije opgezet. De winnaars, de Nederlands-Turkse fotograaf Ahmet Polat, de Turkse ondernemer Nurettin Eroğlu en de Nederlandse Turkije-liefhebber Ans Dams wonnen de prijs van 2015.

Wie met zijn inzet en betrokkenheid een positieve bijdrage levert aan de duurzame verbeteringen tussen Nederland en Turkije, maakte kans op deze prijs. Dit jaar werd de prijs binnen de categorieën Kunst & Cultuur en Ondernemersschap uitgereikt. Ook reikte Corendon de Corendon Ereprijs uit.  

Straatfotograaf Ahmet Polat won de prijs in de categorie Kunst en Cultuur. Zijn werk heeft een belangrijke bijdrage voor de versterking van vriendschap en begrip voor elkaars cultuur. Zijn foto’s hingen in het Stedelijk Museum, Fotografiemuseum Foam en verscheen in onder andere The New York Times, Vogue en Vice.

Nurettin Eroğlu won in de categorie Ondernemerschap. Hij is actief in de modebranche als producent van de merken Colin's, Loft en sinds kort ook het Nederlandse modemerk Mexx. Als voorzitter van een wereldwijde organisatie zorgt Eroğlu bijna dagelijks voor een concrete bijdrage aan een goede economische maar ook gevoelsmatige verstandhouding tussen Nederland en Turkije.

De ‘Corendon Ereprijs’ ging naar Ans Dams die door individuele betrokkenheid gedreven wordt om Turkije en Nederland te verbinden en inzet toont om een positieve beeldvorming over Turkije te bevorderen.

De prijs bestaat uit magisch-realistische fotokunstwerken, samengesteld uit een serie foto’s van Amsterdam en Istanbul die in een op zichzelf staand weids panoramabeeld zijn verwerkt. De kunstwerken zijn ontwikkeld door de fotografen Geert Snoeijer en Ozden Karababa.

Reageer op dit artikel

Instagram