Geen categorie

Aantrekkelijke mensen

Vind jij veel mensen een stuk aantrekkelijker wanneer ze in een groep zijn? Dan ben je niet de enige die dat vindt..

Uit onderzoek is gebleken dat je aantrekkelijkheid een boost krijgt als je een aantal vrienden om je heen hebt. Onderzoekers van de University of California hebben daarbij gekeken naar het zogenaamde ‘cheerleader-effect’.

Waarom lijkt het dan alsof je aantrekkelijker bent? Dat komt doordat we gezichten in een groep anders zien dan normaal. Deze gezichten worden dan meer als gemiddeld beoordeeld. Dat is niet negatief volgens het onderzoek. Volgens onderzoeker Drew Walker zijn gemiddelde gezichten aantrekkelijker, omdat mooie mensen allemaal op elkaar lijken. Onaantrekkelijke mensen zijn op hun eigen manier mooi.

Door de onderzoekers werden er 5 experimenten uitgevoerd onder 130 studenten. De deelnemers kregen de taak om 100 mensen op een foto te beoordelen op aantrekkelijkheid. Op sommige foto’s stonden groepjes mensen, op andere foto’s waren alleen gezichten te zien. Je raadt het vast al.. zowel mannen als vrouwen werden aantrekkelijker gevonden op de groepsfoto’s.

Bron: www.gezondheidsnet.nl

Reageer op dit artikel

Vind jij mensen ook aantrekkelijker als ze in een groep zijn?

Nee, niet echt

Ik vind ze vaak eerder ‘gemaakt’. Ze doen zo leuk omdat ze in een groep staan. Ze laten niet hun ware aard zien en dat is jammer.

Instagram