Leuk voor de paasbrunch: zo maak je deze schattige paashaasbroodjes

Leuk voor de paasbrunch: zo maak je deze schattige paashaasbroodjes

Leuk voor de paasbrunch! Deze paashaasbroodjes zijn makkelijk te maken (ook met de kids) en weer eens wat anders dan het klassieke paasbrood.

Leuk voor de paasbrunch! Deze paashaasbroodjes zijn makkelijk te maken (ook met de kids) en weer eens wat anders dan het klassieke paasbrood.

Recept voor 10 paashaasbroodjes

Ingrediënten

• 500 gram tarwebloem een zakje droge gist
• 10 gram suiker
• 10 gram zout
• 50 gram zachte, ongezouten roomboter
• 325 gram volle, lauwwarme melk
• 10 gekookte, beschilderde eitjes

Lees ook: met deze 13 recepten maak jij het beste paasontbijt ooit

Aan de slag

1. Meng met een spatel 500 gram tarwebloem, een zakje droge gist, 10 gram suiker, 10 gram zout, 50 gram zachte, ongezouten roomboter en 325 gram volle, lauwwarme melk in een kom. Mix het vervolgens met deeghaken op de laagste stand in een kwartier tot een soepel deeg, dat niet meer plakt aan de kom.
2. Maak met natte handen een bal van het deeg en leg hem in een met olie ingevette kom. Draai de bal zodat aan alle kanten een beetje olie zit. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat een uur rijzen op kamertemperatuur tot het deeg in volume is verdubbeld.
3. Druk met je handen het lucht uit het deeg en verdeel het in 10 stukken. Kneed het deeg in de vorm van een haas (of een ander paasfiguur zoals een lammetje of kuiken) en leg de broodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
4. Druk per broodje een gekookt, beschilderd ei in het deeg en dek af. Laat weer een uur rijzen tot de broodjes in volume zijn verdubbeld. Het is genoeg gerezen als je met je vinger licht op het deeg drukt en het deeg terugveert.
5. Haal het ei eraf, smeer de broodjes in met een losgeklopt ei (dan worden ze straks mooi bruin) en bak ze een kwartier in een voorverwarmde oven op 220ºC.

Tekst: Whitley Volger

Inspiratie nodig? Bekijk deze 15 ideeën om paaseieren te versieren