Meloen

Zó kom je er in de supermarkt achter of een meloen rijp is

Niets is zo vervelend als een te harde of overrijpe meloen. Gelukkig is er een trucje om in de supermarkt te checken of de meloen rijp is.

Ruiken

Er zijn verschillende soorten meloenen. Een rijpe galia-, cantaloupe- of suikermeloen kun je herkennen door eraan te ruiken. De geur van een verse meloen is namelijk niet te missen. Ruikt hij niet echt naar meloen of heeft hij een vreemd geurtje? Dan kun je ‘m beter laten liggen.

Gele vlek

Bij een watermeloen helpt het helaas niet om eraan te ruiken. Wel kun je letten op de gele vlek aan de onderkant. Een watermeloen valt namelijk op de grond als hij ‘klaar’ genoeg is om verder te rijpen in de zon. Is de vlek wit of groenig? Dan kan het betekenen dat hij te vroeg geoogst is.

Lees ook: Met deze handige truc pers je een citroen zónder pitjes

Kloppen

Voelt misschien een beetje vreemd, maar door op een watermeloen te kloppen, kun je ontdekken of hij rijp is. Bij een rijpe meloen klinkt een hol geluid, bij een dof geluid is hij overrijp.

Gewicht

Bij een watermeloen is gewicht ook belangrijk. Heb je een grote watermeloen te pakken, maar voelt hij een stuk lichter dan hij eruitziet? Dan kan het zijn dat hij al aan het uitdrogen is.

Lees ook: Met deze truc zijn je bananen binnen 30 minuten rijp

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen