watermeloen snijden

Zó kun je het beste een watermeloen snijden

Niets zo lekker en verfrissend als een stuk watermeloen op een warme zomerdag. Maar hoe kun je het beste zo’n grote meloen snijden?

Watermeloen snijden

Er zijn verschillende manieren waarop je een watermeloen kunt snijden. Maar welke manier je ook kiest, je hoeft er echt niet langer dan vijf minuten mee bezig te zijn als je de volgende video’s volgt.

In plakken

@cookingbymeg Reply to @mileecarter9 I usually serve half & save half for the next day #watermelon #knifeskills #tutorial ♬ S.T.A.Y. – Hans Zimmer


Wil je een plak watermeloen? Snijd dan een stukje van de onderkant met een scherp mes zodat de meloen blijft staan en snijd vervolgens verticaal door de midden. Daarna snijd je de twee helften in kwarten (of bewaar een helft voor de volgende dag). Ieder kwart snijd je vervolgens in plakken.

Lees ook: Ziet je watermeloen er zó uit? Dan kun je ‘m beter niet meer eten

In repen

@bearenger Who would’ve known 🤩🍉 #healthyrecipes #plantbased #foodasmr #TikTokTaughtMe #TikTokPartner ♬ Angeleyes (Sped Up Version) – tuna (SVT)


Wie kleine repen wil snijden die makkelijk in je hand en je mond passen, gaat als volgt te werk. Halveer de watermeloen met een scherp mes horizontaal. Pak nu een van de helften en snijd in plakken. Draai de watermeloen een kwart en snijd weer in even brede plakken. Daardoor heb je nu ‘vierkante repen’ watermeloen.

Lees ook: 5 tips om de allerlekkerste watermeloen in de supermarkt te kiezen

In blokjes

@40aprons This is the EASIEST and best way to cut a watermelon. Try it out and tell me what you think! #watermelon #howto #easy #hack #40aprons ♬ Watermelon Sugar – Harry Styles


Je kunt je watermeloen natuurlijk ook eenvoudig in blokjes snijden. Dat eet makkelijk en staat leuk als je een fruitsalade maakt. Het kost iets meer werk, maar dan heb je ook wat. Gebruik allereerst een goed mes om een plak van de boven- en onderkant te snijden. Zet de watermeloen op de onderkant en snijd vervolgens van boven naar beneden de schil eraf. Snijd de meloen in plakken. Ieder plak snijd je vervolgens in reepjes. Draai een kwart en snijd weer in repen. Et voilà, je hebt blokjes.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images