perziken

Te harde perziken? Zo worden ze in één dag rijp

Heb je net een paar heerlijke perziken gekocht, zijn ze nog veel te hard om ze op te eten. Gelukkig bestaan er trucjes om ze snel te laten rijpen.

Hiermee is de vrucht al binnen één dag goed om te eten.

1. Leg er een banaan bij

Wist je dat een banaan kan helpen om sommige fruitsoorten sneller te laten rijpen? Ze stoten namelijk een stofje, genaamd etheen, uit. Deze stof zorgt ervoor dat het rijpingsproces een stuk sneller verloopt. Het enige wat je dus hoeft te doen, is een banaan naast de perzik(en) leggen.

2. Stop ze in een papieren zak

Geen bananen in huis? Dan kun je er ook voor kiezen om de perziken in een papieren zak te stoppen. Hierin kunnen de vruchten soms al in één dag rijpen.

Bewaren

Wanneer de perziken eenmaal rijp zijn, is het goed om ervoor te zorgen dat ze niet té rijp worden. Je kunt ze dan ook het beste in een papieren zak in de koelkast bewaren. Zo blijven ze wel goed, maar zullen ze niet verder rijpen.

Een andere optie is om de vruchten in de vriezer te leggen. Doe er in dat geval wel een klein beetje citroensap bij.

Bron: RTL Nieuws
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.