Recept voor vegetarische lasagne met biet en geitenkaas

Recept voor vegetarische lasagne met biet en geitenkaas

Ga vandaag voor een goedgevulde én gezonde maaltijd. Deze vegetarische lasagne met biet en geitenkaas is een lekker alternatief op de klassieke lasagne.

Ga vandaag voor een goedgevulde én gezonde maaltijd. Deze vegetarische lasagne met biet en geitenkaas is een lekker alternatief op de klassieke lasagne.

Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 45 minuten

Ingrediënten

• 50 g boter
• 50 g bloem
• 600 ml (volle) melk
• 1 groentebouillontablet
• 200 g verse geitenkaas, verbrokkeld
• 500 g gekookte rode bietjes
• 1 courgette
• 1 grote pot tomatensaus met kruiden (690 ml)
• 12 groene lasagnebladen (ca. 250 g)
• 100 g geraspte belegen kaas
• 2 el gehakte bladpeterselie
Extra nodig: lasagneschaal van 25 x 30 cm

Ook lekker: lasagnecupcakes met ricotta

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer een paar minuten goed. Voeg de helft van de melk toe en roer met een garde de klonten eruit terwijl de saus langzaam dikker wordt. Giet de rest van de melk erbij en blijf goed roeren tot een gladde bechamelsaus ontstaat. Los het bouillontablet en de helft van de geitenkaas er in op.
2. Snijd de bietjes en de courgette in dunne plakjes.
3. Bedek de bodem van de schaal met de helft van de tomatensaus. Dek af met 4 lasagnebladen. Bekleed met de helft van de plakjes courgette en giet er de helft van de bechamel over. Bedek met de helft van de plakjes biet en dek af met lasagnebladen.
4. Herhaal nogmaals alle lagen maar dek niet af met lasagnebladen.
5. Zet de lasagne in de oven. Verdeel na 30 minuten de rest van de geitenkaas en de belegen kaas erover. Zet terug in de oven en bak nog 15 minuten tot de lasagne gaar is.
6. Snijd in stukken en bestrooi met bladpeterselie.

Probeer ook eens deze vegetarische broodlasagne