Stroopwafel day: recept voor stroopwafel-kaneelcake

Stroopwafel dag: recept voor stroopwafel-kaneelcake

Het is vandaag ‘World Stroopwafel Day’. En hoe kun je deze dag beter vieren dan met stroopwafels? Deze stroopwafel-kaneelcake is niet alleen simpel om te maken, maar ook nog eens overheerlijk.

Het is vandaag ‘World Stroopwafel Day’. En hoe kun je deze dag beter vieren dan met stroopwafels? Deze stroopwafel-kaneelcake is niet alleen simpel om te maken, maar ook nog eens overheerlijk.

Recept voor 1 cake

Boodschappenlijstje:

  • 200 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje koek- en speculaaskruiden
  • 5 stroopwafels
  • 150 gram suiker
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 4 eieren

Aan de slag!

  1. Verwarm je oven voor op 160 graden. Meng de zachte boter met de suiker.
  2. Als je dit goed gemengd hebt, voeg je de eieren 1 voor 1 toe.
  3. Als een ei is opgenomen, voeg je de volgende weer toe.
  4. Voeg daarna beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe aan het beslag.
  5. Snijd vervolgens de stroopwafels in kleine stukjes.
  6. Meng dit als laatste met het kaneel en de koek- en speculaaskruiden door het beslag.
  7. Vet een cakevorm in met wat boter en schep vervolgens het beslag in de vorm.
  8. Zet de cake voor circa 60 tot 70 minuten in de oven.
  9. Als de cake te bruin wordt, kun je er een beetje aluminiumfolie overheen doen.

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Bereidingstijd: 20 min+ circa 60-70 min. in de oven