Recept voor romige bietensoep met spekjes

Recept voor romige bietensoep met spekjes

Even geen uren tafelen, maar lekker op de bank met warme kop goedgevulde soep!

Even geen uren tafelen, maar lekker op de bank met warme kop goedgevulde bietensoep!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten voor bietensoep

-500 g gekookte bieten
-1 el olijfolie
-125 g spekreepjes
-1 ui, gesnipperd
-1 teen knoflook, fijngehakt
-1 liter runderbouillon
-1 el suiker
-2 el rodewijnazijn
-125 ml zure room
-2 bosuitjes, in ringetjes

Extra nodig: staafmixer

Aan de slag

Schil de bieten en snijd ze in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en bak de spekreepjes al omscheppend goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Fruit in het bakvet de ui en knoflook 2-3 minuten op laag vuur. Voeg daarna de bieten, bouillon, suiker en azijn toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur lager en laat de bieten afgedekt ca. 15 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en verdeel er de zure room, de bosuitjes en spekreepjes over. Serveer de bietensoep met wat stukjes meergranenstokbrood.

Bereidingstijd: 30 minuten

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.